Wednesday , April 24 2024

Primăria va dubla bugetul echipei locale de rugby

“Voi propune suplimentarea bugetului la rugby, de la 175.000 la 350.000 de lei. Ii felicit pe cei de la rugby pentru promovarea în prima ligă. Au adus onoare municipiului Suceava”, a spus primarul Ion Lungu. Pe de altă parte, fostul antrenor de la CSM Bucovina, Constantin Vlad, recunoștea după promovare că: “fără un buget de minimum 500.000 de euro nu avem ce căuta în SuperLiga”  

 

 

Rugby. CSM Bucovina - campioana

 

Primăria va dubla bugetul echipei locale de rugby de la 175.000 la 350.000 de lei, după ce CSM Bucovina a promovat în SuperLigă. Anunțul a fost făcut ieri de primarul Ion Lungu, care a precizat că suplimentarea sumei de bani alocate echipei locale de rugby va avea după rectificarea bugetară de la sfârșitul acesti luni. “Vreau să felicit echipa de rugby, care a promovat în prima ligă. In ultimii 13 ani am fost alături de cei de la rugby și an de an le-am dat bani. Ii felicit din toată inima pentru performanța pe care au avut-o. Au adus onoare municipiului Suceava și îi felicit pe această cale. Vreau să anunț – și nu-i chestie de demagogie – că le vom dubla bugetul. In acest an au un buget de 175.000 de lei de la Primărie. In anii din urmă, când erau în liga națională au avut tot timpul 350.000 de lei. Sigur, nu le-am mai dat acei bani pentru că nu a mai fost performanță. In acest an voi propune suplimentarea bugetului la rugby, de la 175.000 la 350.000 de lei după luna iulie, când vom putea face rectificări bugetare”, a declarat primarul Ion Lungu, în cadrul unei conferințe de presă.

Constantin Vlad: “Fără un buget de minimum 500.000 de euro nu avem ce căuta în SuperLiga”

In ciuda eforturilor făcute de municipalitate, bugetul de aproximativ 70.000 de euro de care ar putea beneficia CSM Bucovina Suceava în acest an este infim în comparație cu bugetele pe care le au celelalte echipa care evoluează în SuperLiga de rugby. “Fără un buget de minimum 500.000 de euro nu avem ce căuta în SuperLiga. Ultima dată, când am jucat în primul eșalon, în anul 2009, nu existau echipe profesioniste”, recunoștea fostul antrenor al echipei, Constantin Vlad.

Timișoara Saracens, Stiința Baia Mare, CSM București, Steaua București, Dinamo București, Politehnica Iași, Universitatea Cluj și CSM Bucovina Suceava sunt cele opt echipe care au drept de participare în viitoarea ediție de campionat a SuperLigii de rugby.

CSM Bucovina Suceava a revenit după șapte sezoane pe prima scenă a rugbyului românesc, după ce s-a impus sâmbătă, în finala Diviziei Naționale, cu scorul de 26-25, în fața celor CS Năvodari.

CSU Suceava a primit aproape jumătate din buget

In altă ordine de idei, Ion Lungu a precizat că Primăria este în grafic în ceea ce privește virarea banilor în contul echipei locale de handbal, care a primit până în present aproape jumătate din bugetul promis pe 2017. “Am dat până în prezent 550.000 din 1.200.000 lei pe care îi avem de dat echipei locale de handbal. Suntem în grafic și până la sfârșitul anului vom asigura acești bani la echipa de handbal și o felicit că a rămas în Liga Națională”, a precizat primarul Sucevei.

Banii pentru echipa de fotbal Foresta rămân blocați

In schimb, banii pentru echipa de fotbal rămân blocați până ce Foresta va reuși să-și achite datoria de 300.000 de lei pe care o are către ANAF. “Banii sunt acolo, când vor fi condițiile îndeplinite îi așteptăm să vină la licitație. Sincer, mi-aș dori ca Foresta să meargă mai departe, să rămână în Liga a II-a. Este această pauză competițională și sper să se găsească o soluție. Primăria nu poate da banii decât în măsura în care sunt îndeplinite condițiile legale”, a precizat primarul Ion Lungu.  (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …

One comment

  1. Dati-va demisia

    Sa fim mândri de echipa noastra si sa-i respectam mereu prin prezenta noastra masiva la meciuri.
    Iar alesii nostri delasatori, sa iasa din amorteala si sa incerce sa modernizeze terenul si sa ridice noi tribune la nivelul de competenta si competitie a Sucevei.
    La conducere ne trebuie oameni noi ! Avem nevoie de initiative si fapte concrete, nu de promisiuni nerealizate.
    Chiar ce fac alesii nostri!?