Sunday , April 28 2024

Prima victorie românească pe „Arena Națională”: Steaua – Maccabi Haifa 4-2

Steaua a câștigat dramatic meciul cu Maccabi Haifa, din etapa a 4-a a Grupei J din UEFA Europa League, scor 4-2, deși a evoluat mai bine de o jumătate de oră cu un om mai puțin, după eliminarea lui Florin Costea. Steaua a reușit să marcheze de două ori în inferioritate numerică.

După un început fabulos, în care a marcat de două ori și a pierdut doi oameni din cauza accidentărilor, Steaua a intrat în vrie și s-a văzut egalată până la pauză de Maccabi. Partida s-a decis după minutul 61, când Fl. Costea a fost eliminat pentru un fault dur la Katan. Impulsionați de cei aproape 40.000 de spectatori, steliștii au realizat un adevărat miracol și au marcat de două ori, prin Tănase, prima dată dată după o fază la care mingea a lovit bara, apoi cu un șut senzațional, sub bară. După acest rezultat, Steaua reintră în lupta pentru calificare. În celălalt meci al grupei, Schalke – AEK Larnaca 0-0.

Clasament: 1. Schalke 8p; 2. Maccabi 6p; 3. Steaua 5p; 4. AEK 2p.

Steaua – Maccabi 4-2 (2-2)

Au marcat: TATU (13), FL. COSTEA (27), TĂNASE (64, 84) / MESHUMAR (36), KATAN (40)

Steaua: Stanca – Martinovic, Geraldo, Gardoş (3 Rusescu), Latovlevici – Tatu (26 Nikolic), Bourceanu, Brandan, Tănase – M. Costea, Fl. Costea (85 Năstăsie).

Maccabi: Davidovitch – Falach, Buljat, Twatha, Meshumar – Yahaya (68 Turgeman), Boccoli (38 Dvalishvili), Vered (33 Yampolsky), Golasa – Amasha, Katan.

Eliminat: Fl. Costea (61).  (realitatea.net)

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …