Tuesday , October 3 2023

Prima reacție a lui Djokovic după ce și-a recăpătat viza de Australia. Nole s-a antrenat cu echipa

După o zi de luni dificilă, în care a câștigat un proces cu statul australian care îi anulase viza de intrare în țară, tenismenul sârb Novak Djokovic a oferit o primă reacție.

În timp ce acasă, la Belgrad, părinții săi au organizat o conferință de presă, Djokovic a avut o postare elocventă pe Twitter.

”Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul mi-a anulat anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la @AustralianOpen. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem, în fața fanilor minunați”, a spus Djokovic, postând o fotografie făcută alături de staff-ul său chiar de pe arena centrală de la Melbourne, unde a efectuat un antrenament.

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovic.

Judecătorul Anthony Kelly a casat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovici şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita “puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovic nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

Potrivit The Guardian, în conformitate cu secţiunea 133C (3) din Legea privind migraţia, Alex Hawke ar putea anula din nou viza în următoarele condiţii: deoarece există un motiv pentru anularea vizei (în acest caz pretinsa ameninţare la adresa sănătăţii publice, pentru că Djokovic nu este vaccinat), titularul de viză “nu-l convinge pe ministru că temeiul nu există” şi pe baza faptului anularea vizei că ar fi în interes public.

Djokovic ar putea contesta şi această decizie, dar ar avea mai puţine şanse de succes în instanţă.

Vezi si

Larix Dornișoara a ajuns la 32 de goluri marcate în primele trei etape ale Ligii a V-a

Larix Dornișoara a ajuns la 32 de goluri marcate în primele trei etape ale Ligii …

One comment

  1. dacä organizatorii turneului au hotarit ca participarea la concurs sa fie fäcutä numai de sportivi vaccinati, atunci Djokovici sä-si ia valiza si sa zboare inapoi , E rusinos sa tot insiste la a participa .