Saturday , April 20 2024

Prima medalie pentru România, la FOTE 2013. Emil Imre a câştigat argintul, la short-track 500 m

Emil Imre a cucerit luni prima medalie pentru România la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, argint în proba de 500 m la short track (patinaj viteză pe pistă scurtă), luni, pe patinoarul din Poiana Braşov.

Emil Imre a fost cronometrat cu timpul de 44 sec 188/1000, fiind devansat de rusul Denis Airapetian, 44 sec 152/1000, în timp ce pe locul trei s-a clasat italianul Leonard Palla, 44 sec 333/1000.

La câteva secunde după câştigarea primei medalii pentru România, Emil Imre (CSS Miercurea Ciuc) a fost asaltat de ziarişti şi oficialităţi.

”Dedic această medalie părinţilor. Vreau să mulţumesc federaţiei şi şcolii unde m-am pregătit. Vreau neapărat să particip la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Nu voi concura pentru medalie, dar important este să fiu prezent acolo”, a declarat Imre.

Emil Imre a precizat că are o singură pereche de patine, cu care se pregăteşte şi concurează. Interesant este că în mod simbolic el poartă la gât un lanţ cu un medalion reprezentând o patină.

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), l-a felicitat la patinoarul din Poiana Braşov pe primul posesor al unei medalii din delegaţia ţării noastre.

”Am dovedit astăzi că suntem capabili nu numai de o bună organizare şi de ridicarea unei infrastructuri pentru sporturile de iarnă, dar iată că apar şi performanţele delegaţiei ţării noastre. Îl vom sprijini pe Imre să ajungă să concureze şi la Soci, în Rusia, la JO de anul viitor”, a afirmat Morariu.

România mai avea în palmares doar patru medalii de bronz la ediţiile trecute de iarnă ale FOTE.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …