Saturday , April 20 2024

Presa spaniolă şi cea italiană despre finala Campionatului European

Presa spaniolă este euforică după finala Euro-2012, câştigată de naţionala Spaniei în faţa Italiei, scor 4-0, mulţumindu-le elevilor lui Vicente Del Bosque şi subliniind succesul istoric al acestora, în timp ce mass-media italiană este resemnată şi scrie despre “lacrimile amare” ale eşecului

“¡Gracias, gracias, gracias!”, a scris cotidianul Marca, adăugând: “La Roja învinge Italia şi face istorie, completând tripla istorică Euro-CM-Euro, cu golurile lui Silva, Jordi Alba, Torres şi Mata. Echipa lui Vicente Del Bosque a fost infinit superioară rivalei sale”.

“¡Tricampioni!”, a titrat şi As, care precizează că Spania a devenit prima naţională din istorie care obţine trei mari trofee consecutiv şi “şi-a ridicat stilul la nivelul de legendă”.

“Spania, campioana Europei!”, a notat Sport. “Naţionala spaniolă câştigă cu o superioritate clară în faţa unei neputincioase Italii şi intră în istoria fotbalului”, adaugă jurnalul sportiv.

“Campioni, campioni, campioni!”, a titrat şi Mundo Deportivo, în timp ce El Mundo a scris: “Campioni de legendă! Spania care a schimbat fotbalul”.

“Spania este o legendă a fotbalului mondial”, a notat cotidianul ABC, iar La Vanguardia a titrat: “Spania reuşeşte imposibilul”.

De cealaltă parte, presa italiană subliniază succesul istoric al Spaniei, dar şi tristeţea Italiei.

“Lacrimi amare”, a notat Gazzetta dello Sport, iar Datasport a scris: “Spania de vis, Italia umilită”.

“Spania, triplă istorică. Italia adio”, a titrat Corriere della Sera.

La Repubblica a notat că Spania a intrat în istorie, dar a mulţumit jucătorilor lui Cesare Prandelli pentru parcursul la Euro-2012.

“Italia, sfârşitul unui vis”, a scris şi Corriere dello Sport.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Campionatul European pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins selecţionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminică, în finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …