Thursday , December 7 2023

Presa spaniolă şi cea italiană despre finala Campionatului European

Presa spaniolă este euforică după finala Euro-2012, câştigată de naţionala Spaniei în faţa Italiei, scor 4-0, mulţumindu-le elevilor lui Vicente Del Bosque şi subliniind succesul istoric al acestora, în timp ce mass-media italiană este resemnată şi scrie despre “lacrimile amare” ale eşecului

“¡Gracias, gracias, gracias!”, a scris cotidianul Marca, adăugând: “La Roja învinge Italia şi face istorie, completând tripla istorică Euro-CM-Euro, cu golurile lui Silva, Jordi Alba, Torres şi Mata. Echipa lui Vicente Del Bosque a fost infinit superioară rivalei sale”.

“¡Tricampioni!”, a titrat şi As, care precizează că Spania a devenit prima naţională din istorie care obţine trei mari trofee consecutiv şi “şi-a ridicat stilul la nivelul de legendă”.

“Spania, campioana Europei!”, a notat Sport. “Naţionala spaniolă câştigă cu o superioritate clară în faţa unei neputincioase Italii şi intră în istoria fotbalului”, adaugă jurnalul sportiv.

“Campioni, campioni, campioni!”, a titrat şi Mundo Deportivo, în timp ce El Mundo a scris: “Campioni de legendă! Spania care a schimbat fotbalul”.

“Spania este o legendă a fotbalului mondial”, a notat cotidianul ABC, iar La Vanguardia a titrat: “Spania reuşeşte imposibilul”.

De cealaltă parte, presa italiană subliniază succesul istoric al Spaniei, dar şi tristeţea Italiei.

“Lacrimi amare”, a notat Gazzetta dello Sport, iar Datasport a scris: “Spania de vis, Italia umilită”.

“Spania, triplă istorică. Italia adio”, a titrat Corriere della Sera.

La Repubblica a notat că Spania a intrat în istorie, dar a mulţumit jucătorilor lui Cesare Prandelli pentru parcursul la Euro-2012.

“Italia, sfârşitul unui vis”, a scris şi Corriere dello Sport.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Campionatul European pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins selecţionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminică, în finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.

Vezi si

CSU Suceava are trei handbaliști convocați în lotul lărgit al României pentru Campionatul European

Este vorba de portarul Darius Makaria (foto), extrema stânga Vencel Csog și centrul Balazs Botond …