Wednesday , April 17 2024

Presa spaniolă salută “lecţia” dată de FC Barcelona echipei Real Madrid

Presa spaniolă a salutat “lecţia” oferită, luni seară, de FC Barcelona formaţiei Real Madrid la El Clasico, cu o “umilitoare” înfrângere, scor 5-0, pentru gruparea madrilenă, lider înainte de acest eşec.

“Superbă lecţie” de fotbal a Barcei, care “demontează un Real neputincios” şi care, cu această ocazie, “devine lider” al campionatului spaniol, trecând în faţa eternului rival, subliniază El Pais.

“FC Barcelona umileşte Real Madrid cu o demonstraţie de joc”, a scris pe prima pagină cotidianul catalan La Vanguardia, prezentând o fotografie a atacantului Barcelonei, David Villa, exultând după un gol.

Cotidianul sportiv Marca, apropiat al Realului, îşi scoate pălăria în faţa Barcelonei cu titlul: “Simfonie memorabilă”.

“Demonstraţie impresionantă de joc a campioanei, lecţie de clasă, de inteligenţă şi de precizie”, scrie jurnalul spaniol, adăugând că este vorba de “cea mai mare înfrângere” din cariera de antrenor a lui Mourinho.

AS, un alt jurnal sportiv apropiat Realului, scrie de “apogeul tiki-taka”. Însă acest cotidian critică dur Realul “fără suflet” incapabil să “răspundă” şi să-i preseze pe catalani.

“Avalanşa de goluri va servi la clarificarea situaţiei: Real Madrid şi Mourinho nu au câştigat încă nimic”, scrie As, temperând entuziasmul suscitat de rezultatele portughezului de la începutul sezonului.

Jurnalul sportiv catalan El Mundo Deportivo este în extaz: “Acest meci va rămâne în legendă pentru modul strălucitor în care a câştigat FC Barcelona. Aşa cum spunea un suporter, fotbalul Barcelonei ar trebui introdus în patrimoniul umanităţii”.

Pentru cotidianul As, Sergio Ramos a fost “durul meciului”, iar Benzema a fost “trompeta partidei”.

În schimb, “Lordul meciului” a fost desemnat Lionel Messi. “A fost o permanentă durere de cap pentru apărarea Realului”.

Jucătorul meciului a fost Xavi Hernandez: “A redevenit sufletul şi arhitectul Barcei. A dat lecţii la mijlocul terenului”.

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …