Friday , April 19 2024

Presa spaniola: Lopez Caro traieste un cosmar, este victima unei campanii a lui Porumboiu

Presa spaniola noteaza, joi, ca “aventura” în România a tehnicianului formatiei FC Vaslui, Juan Ramon Lopez Caro, seamana mai mult cu un cosmar decât cu o experienta constructiva si ca antrenorul este victima unei campanii orchestrate de Adrian Porumboiu, dupa o serie de rezultate slabe.
“Aventura româna a lui Juan Ramon Lopez Caro se aseamana mai mult cu un cosmar decât cu o experienta constructiva într-o tara noua si cu un fotbal necunoscut. Aflat la conducerea echipei FC Vaslui, tehnicianul este victima unei campanii de hartuire ca urmare a unei serii de rezultate slabe, care a culminat cu presupusul boicot al majoritatii echipei. Doar David Rivas si Alejandro Campana s-au prezentat la sedinta de pregatire de ieri dimineata (n.r. – miercuri dimineata)”, noteaza cotidianul Publico.
Jurnalul mentioneaza ca FC Vaslui a obtinut o singura victorie în primele sase etape ale Ligii I si nu a reusit sa se califice în grupele Ligii Europa. “Desi initial au existat speculatii ca tehnicianul ar fi demisionat, el a negat acest lucru. Strategia patronului clubului, Adrian Porumboiu, consta în fortarea unei demisii a lui Lopez Caro, pentru a evita plata unei indemnizatii ce s-ar putea ridica la un milion de euro”, adauga Publico.
El Mundo scrie ca Lopez Caro “traieste un cosmar” la Vaslui si ca este tinta unei campanii de “mobbing” (n.r. – hartuirea unei persoane la locul de munca) orchestrata de Adrian Porumboiu, care vrea sa forteze plecarea tehnicianului. “Porumboiu vrea sa scape de Lopez Caro, însa acesta are o clauza de un milion de euro. De aceea, a orchestrat o campanie de hartuire si distrugere pentru a forta demisia antrenorului”, precizeaza sursa citata, care adauga ca Porumboiu l-a criticat pe Lopez Caro dupa fiecare meci.
Cotidianul As califica problemele lui Lopez Caro la FC Vaslui drept “un razboi deschis” între tehnician si gruparea din Liga I. Jurnalul mentioneaza ca Lopez Caro este presat de conducerea FC Vaslui sa demisioneze si ca Porumboiu l-a criticat deschis pe antrenorul spaniol dupa fiecare meci. As mai scrie despre “atmosfera ostila” în care traieste la Vaslui Juan Ramon Lopez Caro.
Jucatorii echipei FC Vaslui nu s-au prezentat la antrenamentele de miercuri si joi, antrenorul Lopez Caro sustinând ca sedintele de pregatire au fost boicotate. În replica, finantatorul Adrian Porumboiu a declarat, miercuri, ca Lopez Caro a dat dovada de lipsa de respect, el modificând programul echipei, introducând câte doua antrenamente miercuri si joi, desi initial îi anuntase pe jucatori ca vor fi liberi, iar unii dintre ei îsi cumparasera bilete pentru a merge acasa.
FC Vaslui a obtinut doar cinci puncte în primele sase etape ale Ligii I, ocupând locul 14 în clasament, iar oficialii clubului încearca sa-l faca pe antrenorul spaniol sa-si dea demisia pentru a nu-i plati clauza de reziliere a contractului, în valoare de un milion de euro.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …