Thursday , April 25 2024

Presa italiană dupa meciul Fiorentina-Palermo: Cu Mutu în teren echipa e altfel, el poate face să revină soarele pentru Fiorentina

Site-urile italiene notează, duminică, după victoria, cu scorul de 4-2, obţinută de Fiorentina în meciul cu Palermo, că echipa din Florenţa este altfel cu atacantul Adrian Mutu în teren şi că românul face să revină soarele pentru gruparea toscană.

“Cine nu dorea ca el să revină în echipă ar face bine să tacă. Românul poate face să revină soarele pentru echipa viola. (..) În sfârşit trei puncte în deplasare şi o evoluţie bună a echipei. Cu siguranţă cu Mutu în teren este cu totul altceva”, notează calciotoscano.it, care i-a acordat lui Mutu nota 6,5, singurul care a primit o nouă mai mare (7,5), fiind Camporese.

Violanews.com l-a notat pe Mutu cu 7. “Cu el în teren e altă Fiorentina. Îl ajută pe Gilardino, porneşte acţiuni, e mereu periculos. Pasă fantastică pentru Gilardino, păcat că şutul acestuia nu a fost precis”, menţionează sursa citată.

Datasport.it consideră că antrenorul Fiorentinei, Sinişa Mihajlovici, a avut o duminică perfectă: “A revenit Mutu, a sărbătorit primul gol al lui Camporese şi prima victorie în deplasare în campionat”. Datasport precizează că Mutu, notat cu 7, este util Fiorentinei pentru că oferă atacului viola “imprevizibilitate, creativitate şi ingeniozitate”.

“Fenomenul s-a întors. Am scris acest lucru de multe ori, sperăm că aceasta este ultima. Cu românul în teren vin ocaziile”, notează şi fiorentinanews.com.

Atacantul român Adrian Mutu a fost titular în echipa ACF Fiorentina, pentru prima oară după suspendarea sa din anul 2010, în meciul câştigat, duminică, pe terenul grupării US Palermo, scor 4-2 (1-1), în etapa a XXV-a din campionatul italian. Pentru gazde au marcat Pastore ‘7 şi Nocerino ’48, iar pentru oaspeţi au înscris Gilardino ’36, Camporese ’70, Bovo ’78 (autogol) şi Montolivo ’88.

Mutu a jucat al 100-lea său meci pentru Fiorentina în campionat. Românul a fost înlocuit în minutul 82 cu Natali.

Aceasta a fost prima partidă câştigată de Fiorentina în deplasare, în actuala ediţie din Serie A.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …