Thursday , July 25 2024

Povestea unor imagini de senzație. Fotografii cu Leo Messi la 20 de ani împreună cu Lamine Yamal bebeluș

Când fotografa Joan Monfort i-a fotografiat lui Lionel Messi cu un bebeluș pentru un calendar de caritate în urmă cu aproape 17 ani, știa că tânărul cu părul lung va ajunge mare în fotbal. Nu și-ar fi putut însă imagina că și băiețelul va deveni un fotbalist senzațional.

Bebelușul din fotografii – care au devenit virale – este nimeni altul decât Lamine Yamal, tânărul spaniol care la 16 ani arată atât de promițător încât este deja comparat cu cei mai mari, după ce spaniolul a devenit cel mai tânăr jucător la un Campionat European la actualul turneu din Germania, relatează theguardian.co.uk.

Fotografia demult uitată din 2007 a reapărut după ce tatăl lui Yamal a postat-o ​​pe Instagram săptămâna trecută cu textul: „Începutul a două legende”.

Monfort, 56 de ani, care lucrează ca fotograf independent pentru Associated Press, a declarat că ședința foto a avut loc în vestiarul vizitatorilor de la Camp Nou din Barcelona, ​​în toamna anului 2007, când Lamine Yamal avea doar câteva luni, conform theguardian.co.uk.

Jucătorii Barcelonei s-au pozat cu copiii și familiile acestora pentru un calendar, ca parte a unei campanii caritabile anuale, organizate de ziarul local Diario Sport și Unicef. Monfort s-a ocupat de filmări – și s-a întâmplat că Messi a fost „alocat” familiei lui Lamine Yamal. Mama lui, care este din Guineea Ecuatorială, se află lângă Messi și lângă copil într-una dintre fotografii. „Am făcut calendarul cu ajutorul Unicef”, a spus Monfort. „Așa că Unicef ​​a făcut o tombolă în cartierul Roca Fonda din Mataró, unde locuia familia lui Lamine. Ei s-au înscris la tombolă pentru a se poza la Camp Nou cu un jucător al Barça. Și au câștigat tombola.”

Nu a fost o misiune ușoară, și-a amintit ea, pentru sursa citată, în principal pentru că Messi, care avea 20 de ani și juca la Barcelona, nu era sigur cum să interacționeze cu bebelușul, care se afla într-o cadă din plastic pentru filmare. „Messi este un tip destul de introvertit, este timid”, a spus Monfort. „Ieșea din vestiar și dintr-o dată se trezește într-un alt vestiar cu o cadă de plastic plină cu apă și un copil în ea. A fost complicat. Nici nu a știut cum să-l țină în brațe la început.”

foto: Joan Monfort/AP

 

Vezi si

Atleta Florentina Iușco a fost suspendată pentru dopaj și nu va putea concura la Jocurile Olimpice

Atleta română Florentina Iuşco nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, după …