Saturday , April 20 2024

Popovici: “Trebuie să scoatem maximum din meciul de la Arad”

A declarat antrenorul Forestei, înaintea meciului pe care echipa sa îl dispută duminică, de la ora 11.00, în direct la Digi Sport și Dolce Sport, pe terenul celor de la UTA, în ultima etapă programată în acest an în Liga a II-a. “Ne dorim un rezultat pozitiv. Poate fi și un egal, deși nu pornim cu gândul acest”, a mai spus Cristi Popovici 

Foresta - conferinta Goian - Popovici - Ciutac

Foresta pleacă cu șansa a doua în meciul pe care îl susține duminică, cu înce­pere de la ora 11.00, în direct la Digi Sport și Dolce Sport, pe terenul celor de la UTA Arad. Trupa antrenată de Cristi Popovici a reintrat în obiectiv odată cu victoria din runda precedentă, 4-1 cu Unirea Stefănești, iar acum încearcă să scoată maximum în fieful “Bătrânei Doamne” – a 3-a clasată în Liga a II-a.

„Suceava își cunoaște bine potențialul și implicit obiectivele. Foresta a fost încropită în vară pe ultima sută de metri și și-a propus o clasare între primele opt echipe ale campionatului. E adevărat că la un moment dat, rezultatele bune ne-au dat speranțe tuturor că ne-am putea bate pentru primele trei-patru locuri. Visam frumos și am revenit cu picioarele pe pământ. Dar nu facem un capăt de țară din faptul că nu mai suntem sus acum și, cine știe, roata se poate întoarce din nou la câte meciuri mai sunt de disputat din acest sezon. Dacă UTA sau alte echipe nu s-au descurajat când aveau 5-6 puncte sub noi, de ce am face-o noi acum. Totul e să scoatem maximum din fiecare meci, iar cel care urmează e cel de la Arad”, a declarat antrenorul Cristi Popovici.

Tehnicianul Forestei consideră că starea gazonului poate influența în mare măsură spectacolul și rezultatul final al partidei de la Arad. “Am jucat deja sâmbăta trecută pe un teren înghețat, probabil la fel va fi și la Arad sau poate fi și mai rău. Am văzut condițiile de joc de la meciul UTA – Poli Timișoara, dar sper să se confirme prognozele meteo și să nu cadă precipitații. Ar fi păcat ca un meci între două echipe deschise la un fotbal total, ofensiv, să aibă de suferit din pricina suprafeței de joc. Iar meciul mai e și televizat… Dar, la această dată a anului riscurile sunt mari, e clar că depindem de vreme”, a mai spus Cristi Po­povici, citat de siteul sportarad.ro. Antrenorul “galben-verzilor” a studiat adversarul de duminică și s-a arătat impresionat de forma trupei antrenate de Laurențiu Roșu, care a bifat șase victorii în ultimele șapte etape de campionat. „Chiar dacă UTA-ei îi va lipsi Curtuiuș, un atacant bun și experimentat, există destui fotbaliști care ne pot pune probleme. Au dat destule goluri în ultimele etape, dar echipa arădeană în ansamblul ei e una puternică. A demonstrat-o și anul trecut cu Nagy pe bancă, o face și acum, are și tradiția de partea ei, este clar că-și dorește să ajungă în Liga I. Mai cred că va fi motivată și de posibilitatea de a sta pe loc promovabil până la pri­măvară, dar ne dorim la fel de mult un rezultat pozitiv. Poate fi și un egal, deși nu pornim cu gândul acesta. Ne propunem să câștigăm etapă de etapă, mai rămâne să și putem”, a adăugat Cristi Popovici.

Delegația suceveană pleacă mâine-dimineață spre Arad cu un handicap psihologic. Foresta a pierdut toate cele patru meciuri jucate până acum în Ardeal: 1-2 la Brașov, 0-2 la Oradea, 1-6 la Sfântu Gheorghe și 0-3 la Satu Mare.

„Sperăm doar să ajungem să servim cina și să punem capul pe pernă. De antrenament nu se pune problema, vom fi toată ziua pe drum. Din acest punct de vedere, se poate spune că UTA are un atuu”, a conchis Popovici. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …