Saturday , April 20 2024

Pojorâta a încasat-o rău de tot în Giulești

Echipa suceveană a fost surclasată sâmbătă, pe terenul celor de la Rapid București, cu scorul de 0-5, într-un meci contând pentru etapa a XXII-a a Ligii a II-a. Nkoyi, Tudoran, Morar, Popa, din penalty, și un autogol al lui Moisi le-au adus giuleștenilor victoria în fața Bucovinei 

 RapidFans

Rapidul s-a răzbunat cu vârf și îndesat după înfrângerea suferită toamna trecută la Pojorâta. Sâmbătă, în meciul retur, giuleștenii s-au impus pe teren propriu, în fața Bucovinei, cu categoric scor de 5-0.

In direct la Digi Sport, sucevenii au început curajos întâlnirea de sub podul Grant, bifând prima ocazie în minutul 11, când Marin a trimis mingea cu capul, pe lângă poartă, după o centrare de partea dreaptă.

Prefațată de ratarea lui Raiciu, care l-a luat la țintă pe goalkeeperul sucevean din șapte metri, deschiderea scorului a venit în minutul 20, când Morar a executat o lovitură liberă din banda stângă, iar Moisi a deviat nefericit mingea în propria poartă, imparabil pentru Raul Pop.

Trupa antrenată de Dan Alexa își putea dubla avantajul în minutul 38, dar Pop a respins în lateral la o reluare spectaculoasă a lui R. Costin.

Fără antrenorul Dănuț Mândrilă pe bancă, acesta fiind suspendat, formația suceveană a expediat primul șut pe spațiul porții prin Marin, a cărui drept de joc a fost contestat de giuleșteni înainte de meci.

Marin a semnat și prima ocazie a reprizei secunde, șutul din întoarcere trimis de masivul atacant al oaspeților fiind reținut însă fără probleme de portarul Drăghia. Anunțat de ocazia lui Târă, golul doi a picat în minutul 70, când Tudoran a centrat în interiorul careului pentru Nkoyi, iar atacantul nigerian a înscris cu un șut la colțul lung.

Fără mari speranțe să mai revină pe tabela de marcaj, Bucovina a capotat în ultimul sfert de oră a întâlnirii. Mai întâi, în minutul 79, Tudoran a dus scorul la 3-0, după ce a preluat o minge în careu și a punctat cu un șut la colțul scurt. Apoi, în minutul 90, același Tudoran a pasat în apropierea punctului cu var de la 11 metri, de unde Morar a reluat imparabil pentru Pop. Bomboana pe coliva bucovinenilor a fost pusă în ultimul minut al prelungirilor, când Jardă l-a faultat pe Ganea în careu, iar M. Popa a stabilit scorul final la 5-0 din penalty.

Rapid București: Drăghia – Kusnir, Avrămia, Fran Cruz, Fota – Raiciu (Tudoran ‘46), R. Costin, I. Popa – N’Koyi (G. Ganea ‘82) – Tîră (Rafa Jorda ‘61), V. Morar. Antrenor: Dan Alexa

Bucovina Pojorâta: R. Pop – D. Cristescu, Moisi, Răuță, Jarda – Buhăcianu (Acostăchioae ‘75), Căinari, Jugaru, Nuțescu – Al. Marin (V. Stănescu ‘80), M. Coman (Târtârău ‘88). Antrenor: Bogdan Grosu.

Giuleștenii au contestat dreptul de joc a lui Alexandru Marin

Inainte de startul jocului, Dănuț Perjă, team managerul Rapidului, a contestat dreptul de joc al atacantului Alexandru Marin, venit în pauza de iarnă de la Gloria Buzău. Comform oficialului giuleștean, fotbalistul Bucovina Pojorâta a mai evoluat în acest sezon și pentru o formație din liga a patra, Bradul Borca, într-un meci cu Teiul Poiana Teiului, în care a primit și un cartonaș galben, pe data de 23 octombrie 2015.

La finalul meciului, după ce s-au uitat mai bine pe tabela de marcaj, giuleștenii și-au retras contestația. “Am făcut o contestație înaintea meciului, ei în continuare au băgat acel jucător (n.r. Marin) în teren. Eu, acum, am două opțiuni. Ori să-mi susțin în continuare contestația, ori să-mi retrag contestația. Într-adevăr, acest jucător a jucat la trei cluburi, ceea ce este interzis de regulament. Se poate transfera la trei cluburi, dar nu poate juca la trei cluburi în același sezon competițional. Cu siguranță, fiind echipă din zona mea natală, am retras această contestație”, a declarat Dănuț Perjă pentru Digisport.

Pojorâta va sta în runda programată la sfârșitul acestei săptămâni. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …