Friday , April 19 2024

Platini l-a salvat pe Mircea Sandu de ancheta UEFA

Mircea Sandu, preşedintele FRF, i-a cerut scuze lui Michel Platini pentru jignirea adusă forului european, iar forul de la Nyon a oprit orice investigaţie.

Michel Platini, preşedintele UEFA, i-a reproşat două lucruri lui Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al forului european: că este urmărit penal în dosarul DNA pentru “dezafilierea Craiovei” şi că  a insultat UEFA, scrie Gazeta Sporturilor.

“Nu se implică, dom’ne, ce să facă UEFA? FIFA şi UEFA sunt mai căcăcioase acum decât oricine. Le e frică să dea şi un cuvânt”, a fost reacţia lui Mircea Sandu, în direct la GSP TV, după ce UEFA a anunţat, la începutul lunii noiembrie, că nu se va implica în “cazul Craiova”.

Imediat, la Nyon s-a pornit o investigaţie internă, urmând să se stabilească dacă acţiunile lui Sandu au afectat imaginea UEFA. Şeful FRF a fost chemat să dea explicaţii, dar prietenia cu Platini l-a salvat. Sandu s-a întâlnit cu Platini şi în decembrie, la Veneţia, şi în ianuarie, la Nyon, de fiecare dată la şedinţele Comitetului Executiv, şi au rezolvat problema.

“UEFA a închis «subiectul Sandu». Nu s-a luat nici o măsură împotriva lui”, a dezvăluit Thomas Giordano, şef al biroului de presă UEFA.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …