Thursday , April 25 2024

Planul lui Ionut Negoita pentru clubul Dinamo

La finalul anului trecut, Ionuţ Negoiţă le-a propus celorlalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, un plan de redresare a clubului, prin care el să investească o sumă de bani mai mare, devenind în schimb acţionar majoritar la FC Dinamo.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat marţi că s-a înţeles cu Nicolae Badea în ceea ce priveşte structura acţionariatului clubului, unul dintre ei urmând să preia în scurt timp părţile sociale deţinute de Dragoş Săvulescu.
“Am avut o discuţie cu domnul Badea la finalul săptămânii trecute şi s-a mai făcut un pas. S-a agreat de principiu ca unul dintre noi să-şi asume majoritatea şi asta implică partea financiară, administrarea clubului, dar şi performanţele. Ăsta să fie pachetul pentru cel care deţine pachetul majoritar. Iar minoritarul va plăti cota lui de salarii şi se va obliga să aducă sponsorizări la club. Eu sunt deschis oricărei variante şi domnul Badea a spus la fel, că se gândeşte la ambele variante, le ia în calcul. Majoritarul va duce greul, iar minoritarul va avea o misiune mult mai uşoară. Majoritarul se va ocupa de tot, va plăti şi datoriile, le ia la pachet. Toate, până la zece milioane. Da, sunt dispus să iau acest pachet. Cel care îşi asumă acest pachet va cumpăra de la Săvulescu acţiunile şi devine majoritar. Va avea 60 la sută din acţiuni, plăteşte 10 milioane datorii plus acţiunile lui Săvulescu”, a declarat Negoiţă la Digisport.

Oficialul grupării “alb-roşii” speră ca odată cu rezolvarea acestui aspect Dinamo să nu mai aibă probleme financiare: “Din ceea ce am discutat cu domnul Badea mi-am dat seama că e deschis, că trebuie făcut ceva pentru că lucrurile s-au acutizat, suntem într-o situaţie destul de critică. Trebuie făcut ceva. E o formulă echitabilă. Sunt convins că şi domnul Badea are puterea să facă treaba asta. Trebuie să-şi asume cineva chestiunea asta. Dinamo e într-un blocaj pentru că trece de la un sistem vechi la unul mult mai clar. Nu cred că se va ajunge la greva jucătorilor, cred că în câteva săptămâni se vor tranşa lucrurile şi se va rezolva foarte repede şi problemele financiare. La domnul Badea este cheia. Eu îmi voi face în continuare treaba. Domnul Badea trebuie să-şi asume una dintre aceste poziţii. Eu, ca acţionar majoritar, aş face o infuzie de capital serioasă, de ordinul milioanelor. Avem costuri mari şi din partea băncilor şi aş închide câteva linii de credit”.

La finalul anului trecut, Ionuţ Negoiţă le-a propus celorlalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, un plan de redresare a clubului, prin care el să investească o sumă de bani mai mare, devenind în schimb acţionar majoritar la FC Dinamo. Acţionarul Dragoş Săvulescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte delegat al lui Dinamo şi vrea să renunţe la cota sa de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo. Ceilalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, deţin şi ei câte 30 la sută din acţiuni, în timp ce 10 procente aparţin FC Dinamo, adică vechea societate care a administrat clubul. La începutul lunii august 2012, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de “câteva milioane” de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …