Friday , March 29 2024

Piţurcă, mai tare ca Steaua! A obţinut în 12 etape cât echipa din Ghencea în 15

Cifrele seci ale startului de sezon relevă dimensiunile gafei comise de Gigi Becali atunci când a decis să-l îndepărteze pe Victor Piţurcă de pe banca echipei din Ghencea. În 15 etape, Steaua a schimbat patru antrenori şi a strâns 22 de puncte, în timp ce Piţi singur a câştigat cu unul mai mult, deşi are doar 12 meciuri la activ!

“Satana” a obţinut în doar 12 meciuri (două pe banca Stelei şi zece pe cea a Craiovei) un bilanţ superior roş-albaştrilor, deşi are cu trei meciuri jucate mai puţin (a fost şomer între etapele 3 şi 5) şi a preluat o formaţie (Universitatea Craiova) în plin sezon, fără să fi avut ocazia s-o pregătească şi să-i evalueze fotbaliştii în prealabil. Ar mai fi de adăugat că 6 dintre cele 22 de puncte ale steliştilor, în primele două etape, au fost obţinute cu Piţurcă pe bancă!

Influenţa decisivă a lui Piţurcă în evoluţia echipelor cu care a intrat în contact se poate observa atât la Steaua, cât şi la Craiova. Practic, trupa din Ghencea a obţinut rezultate bune în primele cinci etape. În prima şi a doua etapă, cu Piţi pe bancă, s-a luat punctaj maxim, iar apoi, încă o perioadă, echipa a jucat din ce acumulase de la fostul antrenor (lucru recunoscut, de exemplu, inclusiv de Ilie Dumitrescu, după victoria cu 3-0 de la Vaslui, din etapa a 4-a). În următoarele trei etape s-au luat încă şapte puncte.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …