Saturday , April 20 2024

Petrolul riscă sa piarda trei meciuri la masa verde

petrolul

Petrolul, ocupanta locului 3 din Liga I, riscă să piardă la “masa verde” meciurile cu FC Braşov (0-0), Oţelul Galaţi (2-0) şi Concordia Chiajna (2-0), deoarece ar fi încălcat regulamentul FRF.

Petrolul este acuzată că a încălcat articolul 46 din ROAF, care stipulează că formaţiile din Liga I trebuie să aibă pe foaia de joc minim cinci jucători formaţi la nivel naţional (care să fi evoluat minim 3 sezoane în Româna, consecutive sau nu, în intervalul de vârstă 15-21 de ani). Petrolul a omis acest lucru la mai multe partide din acest sezon, iar consecinţa firească ar fi pierderea meciurilor respective cu 3-0, scrie ProSport.

“Am făcut o sesizare la LPF legată de acest aspect, este adevărat. Liga oricum e obligată să se sesizeze în termen de 6 luni. E clar că a fost vorba de o neglijenţă din partea clubului”, a declarat Narcis Răducan, directorul general de la Oţelul.

“Nu este o situaţie plăcută, dar ăsta este regulamentul. Noi am luat un punct la acel joc, însă decizia normală nu poate fi decât 3-0 pentru noi. Aşteptăm hotărârea Ligii. În astfel de situaţii nu este nevoie de contestaţie pe foaia de joc, înainte de meci, la pauză sau imediat după. Timp de şase luni, o astfel de încălcare a regulamentului se penalizează”, a declarat şi Constantin Zotta, preşedintele lui FC Braşov.

Oficialii de la Petrolul susţin că în momentul în care a dat dreptate CFR-ului în procesul câştigat împotriva FRF în iunie la Lausanne (detalii aici), TAS  a hotărît ca articolul 46.7.1 să dispară cu totul din regulament. Inclusiv paragraful care obligă cluburile să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional, anunţă GSP.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …