Tuesday , April 30 2024

Petre Grigoraș a debutat cu o victorie clară pe banca Forestei

In fața a peste 2.000 de spectatori, “galben-verzii” au câștigat meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața Oțelului Galați, cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Rigoni (’23), Marin (’53) și Martin (’87). “Îmi asumam rezultatul, indiferent care ar fi fost acesta”, a precizat antrenorul Petre Grigoraș. Foresta a urcat pe podiumul seriei la finalul etapei a III-a 

Foresta a trecut sâmbătă după-amiază, pe stadionul Areni, în fața a peste 2.000 de spectatori, de Oțelul Galați, cu scorul de 3-0, în prima partidă a “galben-verzilor” cu Petre Grigoraș la cârma băncii tehnice.

Meciul a avut semne bune din tribune, unde apariția primarului Ion Lungu, îmbrăcat în culorile echipei locale, garanta din start victoria Forestei. Era o chestie confirmată și reconfirmată, aproape axiomatică.

Pe gazon însă, prima ocazie gol a venit la poarta suceveană, Marius Matei, cel mai hulit jucător de pe Areni, nimerind bara în minutul 13.

Anunțată de șutul căpitanului Drugă, des­chiderea scorului în derbyul etapei a III-a din Liga a III-a a venit în minutul 23. Lungu a executat puternic o lovitură liberă de la 25 de metri, Eduard Preda a respins mingea cu dificultate în centrul careului, de unde italianul Rigoni a înscris cu un șut plasat, la primul său meci ca ­ti­tular în actualul sezon.

Cea mai frumoasă fază a primei reprize a fost consemnată în minutul 36, când Căinari a pătruns pe partea stângă, a centrat până la Marin, care i-a așezat bine mingea lui Rigoni, dar ­ita­lianul a luat la țintă bara.

Formația suceveană a ieșit cu aceiași poftă de joc de la vestiare, gazdele reușind să-și dubleze avantajul în minutul 53, când Marin a primit o minge undeva în mijlocul careului gălățean și l-a învins pe Preda din a două încercare, bifând a treilea său gol în tricoul Forestei.

Împinși de la spate de public, “galben-verzii” au încercat să facă spectacol pe final, dar Căinari n-a fost inspirat în poziție de unu la unu cu portarul Oțelului. Golul trei a picat totuși în minutul 87 și a fost creat de doi dintre jucătorii introduși de Petre Grigoraș după pauză. Pavel a centrat perfect din banda stângă, iar Martin a ­a­tacat colțul scurt, marcând cu o lovitură puternică de cap pentru scorul final de 3-0.

Foresta: Ailenei – Onofraș, Mateciuc, Vițelaru, Drugă – Stănescu, Lungu – Hagiu, Rigoni, Căinari – Al. Marin. Antrenor: Petre Grigoraș. Pe parcursul meciului au mai intrat: Pavel, Celeadnic, Boca și Martin.

Grigoraș era gata să-și asume orice rezultat 

Petre Grigoraș era pregătit să-și asume orice rezultat, noul antrenor al Forestei afișând un discurs ponderat la conferința de presă de la finalul meciului cu Oțelul. “Îmi asumam rezultatul, indiferent care ar fi fost acesta, cu toate că am fost prezent la un singur antrenament. Meritul este, în primul rând, al jucătorilor și al vechii conduceri tehnice. Venirea mea poate a produs un șoc doar din punct de vedere psihic. Într-o zi nu puteam să fac mare lucru, decât pe plan mental. Dacă nu vroiam să-mi asum rezultatul, stăteam în tribună și îi lăsam pe secunzi să pregătească meciul. Dar având un obiectiv foarte îndrăzneț, a trebuit să mă implic de la început. Sunt mulțumit rezultat. Am văzut și plusuri și minusuri, dar trebuie să fac o analiză pertinentă, iar apoi să aduc unele imbunătățiri în jocul echipei”, a declarat Petre Grigoraș.

“Stadionul fără spectatori este ca un cimitir”

Noul șef al băncii tehnice sucevene a remarcat și primirea frumoasă pe care a avut-o pe Areni din partea publicului. “Am fost primit excelent la Suceava și sunt convins că oamenii de aici au așteptari foarte mari de la mine și de la echipă. M-am simțit apreciat și respectat în primul rând. Înseamnă că, dacă am trecut prin fotbal, mi-am lăsat o amprentă favorabilă. Felicit publicul sucevean pentru atitudinea frumoasă pe care a avut-o pe tot parcursul meciului. Doar rezultatele și jocul nostru îl vor atrage pe stadion. De altfel, fotbalul fără spectatori este urât. Te simți ca într-un cimitir”, a adăugat Petre Grigoraș, care a negat faptul că a contactat vreun jucător pentru a-l aduce la Foresta.

Dezmințire: Nu a contactat niciun jucător nou

“Nu am avut timp să contactez absolut niciun jucător. Mai întâi am vrut să evaluez actualul lot, să-mi fac o imagine reală despre cei pe care îi avem deja în curte, apoi voi decide împreună cu conducerea clubului dacă mai este nevoie de vreun jucător. Oricum, perioada de transferuri este încheiată. Mai putem lua doar jucători liberi”, a precizat Grigoraș.

Rezultatele etapei a III-a:

Ozana Târgu Neamț – Aerostar Bacău 1-2

CSM Bacău – Sporting Liești 1-0

Ceahlăul Piatra Neamț – FC Botoșani II 4-0

CSM Pașcani – CSM Focșani 0-2

Dunărea de Jos Galați – Ştiința Miroslava 2-2

Foresta Suceava – Oțelul Galați 3-0

Hușana Huși – KSE Târgu Secuiesc 0-0

Şomuz Fălticeni – Bucovina Rădăuți 0-5

În următoarea etapă de campionat, Foresta va evolua sâmbătă, pe terenul celor de la Ştiința Miroslava. Până atunci, “galben-verzii” joacă în Turul IV al Cupei României, mâine, de la ora 16.30, pe stadionul Areni, împotriva celor de la Aerostar Bacău. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Costi SOLOVĂSTRU)

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …