Saturday , April 20 2024

Peste 1.500 de elevi se întrec în cadrul “Zilelor Sportului Şcolar” de la Putna

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului „Zilele Sportului Şcolar”, de la Putna, a debutat în forță. Miercuri, în prima zi a evenimentului, peste 350 de elevi s-au întrecut la handbal și șah.

La festivitatea de deschidere au participat, printre alții, jucătorul lui FC Botoșani – Mihai Roman, căpitanul Politehnicii Iași – Florin Plămadă și foștii mari handbaliști Florin Ciubotariu și Cristi Adomnicăi.

Până pe 7 iunie, în cadrul evenimentului sunt așteptați peste 1.500 de copii din România, Republica Moldova și Ucraina.

Prima zi a Festivalului „Zilele Sportului Şcolar” a fost destinată șahului și handbalului. La competiția de șah au participat 30 de copii, iar la handbal au fost prezente 28 de echipe. Organizatorii au decis ca la întrecerea elevilor din clasele 1-4 să nu se țină scorul, astfel că la final toți participanții au primit medalii și diplome.

Festivalul „Zilele Sportului Şcolar” va continua vineri, cu competiții de tenis de masă, badminton, tenis de câmp și fotbal fete. Ziua de sâmbătă este destinată atletismului, cu probe de alergare viteză, aruncarea mingii de oină, cros, săritura în lungime și ștafetă 4×200 de metri. Duminică, la ora 9:00, vor începe meciurile de fotbal băieți, iar marți, în ultima zi a Festivalului „Zilele Sportului Şcolar”, se va juca rugby tag mixt și oină băieți și fete.

Întrecerile sportive se desfășoră în trei locații: Sala Sporturilor din Putna, pe terenul de sport a școlii Gimnaziale ”Mitropolit Iacob Putneanu” Putna și pe stadionul din localitate. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …