Saturday , April 20 2024

Pe ce s-a bazat apararea Stelei la Comisia de Disciplina a UEFA?

steaua

În ziua în care patronul ei, Gigi Becali, a împlinit 55 de ani, campioana României a primit acceptul UEFA de a juca în preliminariile Ligii Campionilor. Verdictul dat de Comisia de Disciplină a forului de la Nyon: un an de excludere din cupele europene cu suspendare si monitorizare timp de cinci ani.

Steaua şi-a aflat, luni, adversarul din turul II preliminar al Ligii Campionilor. În mod normal, s-ar fi vorbit zile la rând despre Vardar Skopje, însă, ieri, deja nimeni nu era interesat de „dubla“ cu campioana Macedoniei (16 iulie şi 23 iulie). Toată suflarea stelistă era preocupată de verdictul Comisiei de Disciplină a UEFA privind participarea sau excluderea roş-albaştrilor din cupele europene pentru implicarea lor în „Cazul Valiza“.

Managerul campioanei, Mihai Stoica, a apărut la Digi Sport şi a avut discursul unui om resemnat. „Dacă ar fi după mine, mi-aş dori să nu apară decizia. O hotărâre corectă ar fi ca Steaua să fie absolvită de orice vină şi să joace în preliminariile Ligii Campionilor. Aş minţi să spun că jucătorii nu se gîndesc la decizie, toţi ne gândim la asta. Oricum, noi plătim pentru vina altora, mă refer la Fenerbahce şi Beşiktaş, altfel, speţa noastră e foarte simplă“, a declarat Meme. La aproape o oră după aceste declaraţii, Stoica a revenit la Digi Sport şi a explodat, în stilul său caracteristic. „UEFA ne-a dat un an de excludere, însă cu suspendare. Această pedeapsă se va activa doar dacă vom fi implicaţi într-un caz similar, în următorii cinci ani. În rest, nicio amendă, nimic! Singurul lucru care contează e că Steaua va juca în Liga Campionilor. La data de 16 iulie, fanii trebuie să umple stadionul pentru ca noi să putem să batem Vardar Skopje la o diferenţă liniştitoare. A fost o descătuşare, când am primit verdictul UEFA. N-am avut viaţă zilele astea. De când cei de la Nyon au declanşat procedura aveam în minte cele mai negre gânduri“, a mărturisit oficialul roş-albaştrilor.

Anunţul că formaţia din Ghencea va juca în Europa i-a încântat şi pe conducătorii fotbalului românesc. „UEFA a împăcat şi capra şi varza cu această decizie. E un lucru firesc, era normal. Becali nu s-a dus să corupă, când a trimis banii la Cluj, s-a dus să-i facă pe aia să joace corect“, a comentat preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir.

Pe ce s-a bazat apărarea Stelei?

Dosarul prin care roş-albaştrii i-au convins pe cei de la UEFA că nu merită să fie excluşi din Europa a conţinut 200 de pagini! Ieri, site-ul gsp.ro a publicat cele mai importante argumente care au constituit apărarea românilor. Campioana Ligii I a fost reprezentată de avocatul Nicolae Mergeani. Acesta a insistat pe următoatele idei:

*Steaua n-a încercat să „cumpere“ un meci cu banii trimişi de Becali la Cluj, ci a vrut să fie sigură că „U“ Cluj – CFR se va juca „pe bune“. În plus, premierea nu e mită.

*Tentativa lui Becali, oricum, n-a dat roade, fiindcă „valiza“ a fost confiscată, înainte de a ajunge la fotbaliştii lui „U“ Cluj.

*DNA l-a anchetat pe Gigi Becali, ca individ, nu ca patron al Stelei.

*Comisiile fotbalistice din România n-au sancţionat Steaua, considerând că n-au fost încălcate principiile etice ale sportului.

30 de milioane de euro va încasa Steaua, dacă va ajunge în grupele Ligii Campionilor. Are de trecut trei tururi preliminare.

adevarul.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …