Friday , April 19 2024

Patru echipe de old-boys au jucat handbal în memoria lui Dumitru Bernicu

Trofeul celei de-a V-a ediții a Memorialului “Dumitru Bernicu” a fost câștigat de gazdele de la HC Bucovina Suceava

Foști elevi ai antrenorului Dumitru Bernicu, dar și alți handbaliști care și-au încheiat activitatea de performanță și-au dat întâlnire la sfârșitul săptămânii trecute, la Liceul cu Program Sportiv Suceava, în cadrul Memorialului “Dumitru Bernicu”.

La cea de-a cincea ediție a evenimentului organizat în memoria fostului director de la LPS Suceava au participat echipa gazdă HC Bucovina Suceava, condusă de Răzvan Bernicu, Handbal Old-Boys Iași, Old-Boys Vaslui și Old-Boys Vicovu de Jos.

Cele patru echipe au jucat fiecare cu fiecare, meciuri de câte 40 de minute, iar la final HC Bucovina Suceava a câștigat trofeul.

Pe următoarele poziții s-au clasat echipele din Vicovu de Jos, Iași și Vaslui.

“Mă bucur că, de la an la an, ne strângem tot mai mulți și vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți”, a declarat Răzvan Bernicu.

Printre jucătorii care s-au aflat pe teren la ediția din acest an a Memorialului “Dumitru Bernicu” s-au numărat Florin Ciubotariu, Cristian Adomnicăi și Mihai Nicolaevici.

“Este o plăcere de a juca handbal. Avem asta în sânge și vrem să dăm un exemplu copiilor. Astfel de evenimente sunt binevenite”, a precizat Cristian Adomnicăi.

În cadrul evenimentului a fost organizat și un meci demonstrativ de handbal între o echipă a jucătorilor și o echipă a profesorilor de la Liceul cu Program Sportiv.

Dumitru Bernicu s-a stins din viață în 2015, la vârsta de 63 de ani. Acesta a practicat prima dată fotbalul, iar în timpul liceului a avut primul contact cu mingea de handbal. În clasa a IX-a, întâmplarea a făcut să câștige alături de echipa Liceului “Ştefan cel Mare” un turneu național. A renunțat la sportul de performanță la doar 32 de ani, pentru a se dedica familiei. O vreme a fost profesor și inspector școlar, dar numele său rămâne legat de Liceul cu Program Sportiv din Suceava, instituție care a luat naștere în forma actuală odată cu venirea lui Dumitru Bernicu ca director, în anul 1993. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …