Thursday , April 18 2024

Patru cluburi belgiene de fotbal au alocat tribune separate suporterilor nevaccinaţi

Cel puţin patru cluburi belgiene de fotbal au prevăzut tribune separate, la următoarele lor meciuri de acasă, pentru suporterii care nu sunt vaccinaţi pe deplin împotriva Covid-19, scrie ziarul Het Laatste Nieuws. Cluburile care au anunţat deocamdată această măsură sunt Charleroi, Zulte-Waregem, Kortrijk şi Oostende. Ele au indicat că nu este vorba de discriminare, ci de un gest pentru „suporterii fideli”.

În Belgia, următoarea relaxare a măsurilor sanitare va intra în vigoare vineri, ziua din care stadioanele de fotbal vor putea fi din nou pline de suporteri. Aceştia vor trebui să îndeplinească însă o condiţie, prezentarea unui „Covid Safe Ticket”, care să garanteze că sunt vaccinaţi pe deplin, dispun de un test PCR negativ ori s-au vindecat de Covid-19.

„Suporterii ne-au susţinut în momentele dificile”, au sugerat aceste cluburi. „Nu ar fi corect să nu-i autorizăm de acum înainte dacă n-au avut încă şansa să se vaccineze pe deplin. Şi nici nu vrem să-i penalizăm cu un test costisitor”, au adăugat ele.

Zulte-Waregem a prevăzut un sector separat pentru fanii care nu au beneficiat de a doua doză de vaccin. „Cu siguranţă nu este vorba de anti-vaxxeri”, a asigurat purtătorul de cuvânt al clubului, Jacques Sciandri. Zulte-Waregem a rezervat 450 de locuri pentru persoanele nevaccinate, doar pentru abonaţi, scrie Agerpres.

Virusologul Marc Van Ranst, de la Universitatea Catolică din Leuven, a estimat că demersul cluburilor este „ciudat”.

Pro League, organizatoarea campionatului, nu vede aici niciun inconvenient, iar ministerul de Interne a confirmat că este autorizată primirea persoanelor nevaccinate, dacă sunt îndeplinite condiţiile.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …