Saturday , April 20 2024

Patrick Ekeng a murit. Dosar penal in rem deschis în cazul decesului jucătorului lui Dinamo

ekeng1

Patrick Ekeng a murit. Autorităţile au deschis dosar penal in rem în cazul morţii Patrick Ekeng, fotbalistului camerunez de la Dinamo. Ekeng, care a intrat, vineri seara, în stop cardio-respirator în timpul unui meci, a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze, notează Mediafax.

Ofiţerii Serviciului-Omoruri investighează condiţiile în care a murit fotbalistul, sâmbătă fiind chemate la audieri mai multe persoane.

Vor fi audiaţi medicul de pe ambulanţa privată, medicul, o femeie despre care suporterii au spus că mânca seminţe şi fuma în tribune, şoferul ambulanţei, staff-ul medical al echipei şi alţi reprezentanţii ai clubului, relatează Digi 24.

Poliţiştii au ridicat, vineri noaptea, mai multe documente de la sediul Serviciului Puls, care a asigurat ambulanţa la meciul Dinamo-Viitorul, dar şi de la clubul Dinamo, verificările având loc după moartea fotbalistului Patrick Ekeng.

Poliţiştii au ridicat documentele la scurt timp după ce fotbalistul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca, în stop cardio-respirator. Mai multe acte au fost ridicate atât de la sediul Ambulanţei Puls, cât şi de la sediul clubului Dinamo.

Poliţiştii vor stabili de ce ambulanţa a intrat doar după trei minute pe teren pentru a începe manevrele de resuscitare. Martorii spun că ambulanţa nu ar fi fost dotată cu defibrilator.

Unii suporteri acuză însă medicii că nu au intervenit de urgenţă pe teren în momentul în care fotbalistul a căzut inconştient. “Şoferul, când a ajuns pe teren cu ambulanţa, era fără medic. Doamna medic fuma o ţigară şi a ajuns pe lângă”, a spus unul dintre suporteri.

Pe de altă parte, oficialii clubului Dinamo au precizat că ambulanțele erau dotate corespunzător.

“FC Dinamo București a asigurat nu doar minimum necesar de ambulanțe (două), conform regulamentelor competiționale, ci a contractat trei ambulanțe pentru acest meci.

Aceste ambulanțe au fost dotate corespunzător pentru intervențiile în regim de urgență, potrivit reprezentanților serviciului de ambulanță contractat. Acest fapt a fost confirmat la ședința tehnică de dinaintea partidei în cadrul raportului de organizare a jocului”, anunță un comunicat al clubului.

 

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …