Thursday , March 28 2024

Patinaj artistic: Rusia vrea să organizeze CM 2011 în locul Japoniei

Rusia şi-a depus în mod oficial candidatura la organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic din acest an, programate iniţial la Tokyo, între 21 şi 27 martie, dar care au fost anulate de Federaţia internaţională (ISU) după cutremurul devastator care a lovit Japonia.

Ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, a trimis o scrisoare preşedintelui ISU, italianul Ottavio Cinquanta, în care îi propune în mod oficial organizarea acestei competiţii la Moscova, informează Agerpres.

“Am trimis o scrisoare în care le-am propus organizarea acestor Campionate la Moscova”, a confirmat joi viceministrul sporturilor, Iuri Nagornîh, fără să ofere o dată precisă pentru desfăşurarea competiţiei.

“Ştim că aceste Mondiale reprezintă un cost foarte important, însă am decis să dăm o mână de ajutor Federaţiei internaţionale”, a adăugat oficialul rus, exprimându-şi totodată solidaritatea cu poporul nipon: “Ne alăturăm doliului poporului japonez pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în această catastrofă naturală”.

Seismul de vineri, urmat de un tsunami, s-a soldat cu 5.178 morţi şi 8.606 dispăruţi, potrivit unui nou bilanţ oficial provizoriu, dat publicităţii joi de autorităţile japoneze.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …