Thursday , April 25 2024

Pandurii – Universitatea, primul examen veritabil pentru handbalistii suceveni

N “oric=t de dificil\ s-ar anun]a `ns\ `nt=lnirea de de la T=rgu Jiu, noi abord\m fiecare meci la victorie [i sper\m s\ ie[im `nving\tori [i din aceast\ etap\”, a spus Leonard Bibirig n  mult mai realist, managerul Petru Ghervan consider\ c\ un e[ec al “studen]ilor” la T=rgu Jiu “nu ar reprezenta un cap\t de ]ar\” n meciul primelor clasate `n Liga Na]ional\ este programat ast\zi, cu `ncepere la orele 18.00 [i va fi arbitrat de brigada bucure[tean\ Din/Dinu

Dup\ un start perfect de campionat, cu dou\ victorii categorice `nregistrate `n compania outsiderelor CSM Oradea [i CSM Satu Mare, echipa local\ de handbal Universitatea va sus]ine la acest sf\r[it de s\pt\m=na primul examen veritabil din actualul sezon. Lideri la zi `n clasamentul Ligii Na]ionale, “studen]ii” evolueaz\ ast\zi, cu `ncepere de la orele 18.00, pe terenul celei de-a doua clasate, Pandurii T=rgu Jiu, o forma]ie cu preten]ii serioase la titlul de campioan\.
De[i recunoa[te c\ “studen]ii” vor avea o misiune extrem de dificil\ `n fieful gorjenilor, antrenorul Leonard Bibirig anun]\ c\ gruparea sucevean\ va aborda jocul la victorie. “Ne as]eapt\ o partid\ foarte dificil\ la T=rgu Jiu, `mpotriva unei echipe care sezonul trecut a terminat pe podiumul clasamentului [i care `n pauza din var\ s-a `nt\rit serios cu c=]iva juc\tori de echip\ na]ional\. Oric=t de dificil\ s-ar anun]a `ns\ `nt=lnirea de m=ine (n.r. ast\zi), noi abord\m fiecare meci la victorie [i sper\m s\ ie[im `nving\tori [i din aceast\ etap\”, a spus Leonard Bibirig.
La r=ndul s\u, managerul Petru Ghervan consider\ c\ Universitatea poate spera la un rezultat pozitiv la T=rgu Jiu, prin prisma jocului bun prestat `n primele dou\ runde ale campionatului. “Cred c\ ne-am `nt\rit foarte bine `n var\, iar acest lucru se observ\ prin faptul c\ putem juca repede [i putem men]ine ritmul pe parcursul a 60 de minute. Dup\ cum arat\ echipa noastr\ `n acest moment putem aspira la un rezultat bun `n orice partida”, a precizat Petru Ghervan.
Chiar dac\ spune c\ o `nfr=ngere `n confruntarea de ast\zi nu ar fi “un cap\t de ]ar\” tehnicianul “studen]ilor” este de p\rere c\ punctele cucerite `n compania contracandidatelor la cupele europene pot asigura echipei sucevene o pozi]ie `n fruntea clasamentului. “Va fi un joc mult mai greu dec=t cele dou\ de p=n\ acum, at=t prin prisma obiectivului, c=t [i a bugetului pe care `l are clubul gorjean. Un e[ec la T=rgu Jiu nu ar reprezenta un cap\t de ]ar\, dar ar fi bine s\ c=[tig\m pentru c\ este o echip\ de la care, dac\ lu\m puncte, avem asigurata o pozi]ie `n prima parte a clasamentului”, a completat Ghervan.
Acesta a mai precizat c\ gruparea sucevean\ a solicitat ca meciul cu Pandurii s\ fie supervizat de un observator, `n acest sens, din partea federa]iei, fiind delegat v=lceanul Toma Ple[a. Totodat\, managerul “alb-alba[trilor” a spus c\ delegarea cuplului de arbitrii Din/Dinu a picat “cum nu se putea mai bine” pentru Universitatea. “Din punctul meu de vedere este cum nu se putea mai bine, adic\ avem un cuplu de arbitri cu care, unde am jucat bine am c=[tigat. Cred c\ `n acest inceput de campionat nu putem s\ ne pl=ngem de deleg\rile arbitrilor la meciurile noastre”, a conchis Ghervan.
De partea cealalt\, antrenorul celor de la Pandurii, Vasile St=ng\ sper\ ca elevii s\i s\ arate `n meciul de ast\zi aceia[i mobilizare de care au dat dovad\ `n etapa trecut\, c=nd s-au impus la Oradea cu scorul de 36-27. “~n runda precedent\ am ob]inut o victorie logic\. Acum, a[tept aceia[i mobilizare din partea juc\torilor [i `n partida cu Universitatea Suceava, o `nt=lnire care se anun]\ mult mai dificil\, un adevarat examen pentru noi”, a declarat Stanga pentru presa gorjean\.

N Etapa a III-a:

Pandurii T=rgu Jiu – Universitatea Suceava
Dinamo Bra[ov – CSM Oradea
“U” Transilvania Cluj – Steaua Bucure[ti
HC Odorhei – HCM Constan]a
Minaur Baia Mare – CSM Bucure[ti
Politehnica Timi[oara – UCM Re[i]a
CSM Satu Mare – {tiin]a Bac\u

~n sezonul precedent, Pandurii [i Universitatea [i-au `mp\r]it victoriile, fiecare echip\ valorific=ndu-[i avantajul terenului propriu: 26-22 la T=rgu Jiu [i 28-22 la Suceava. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …