Friday , March 29 2024

Pandurii Tg. Jiu – Sporting Braga 0-1, în prima manşă a play-offului Europa League

pandurii

Pandurii Tg. Jiu a fost învinsă de formaţia portugheză Sporting Braga cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Cluj Arena, în prima manşă a playoff-ului Europa League la fotbal.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Yazalde (51).

Gorjenii au oferit o replică bună echipei portugheze, fostă participantă în Champions League. Breeveld a avut prima şansă bună de gol, în min. 6, dar şutul său s-a dus peste transversală. Peste doar două minute Nuno Andre a trimis peste poarta lui Stanca din lovitură liberă (8).

Vicecampioana României a fost aproape de gol în min. 31, când portarul Eduardo a evitat in extremis autogolul lui Nuno Andre, la o centrare în forţă în careul lusitan a lui Momcilovic.

Până la pauză, oaspeţii au avut două acţiuni ofensive, dar fără a crea probleme deosebite lui Stanca: Luiz Carlos (37) a tras peste transversală, după o fază tratată cu lejeritate de echipa lui Pustai, iar Ruben Micael a şutat de la distanţă, în braţele lui Stanca (43).

După pauză, lusitanii au reuşit să deschidă scorul în min. 51, prin Yazalde, din pasa lui Alan, după ce Ruben Micael şutase în bară.

Pandurii a acuzat şocul câteva minute, dar apoi a revenit în meci şi a dominat jocul, însă ocaziile clare de gol au întârziat să apară. Poate cea mai bună a fost cea din min. 82, când Buleică a tras din cădere, dar mingea a trecut puţin alături de poartă, după care Adrovic nu a ajuns la minge în 5 metri în min. 85.

Echipa lui Pustai a căutat cu îndârjire golul egalării, pe care l-ar fi meritat cu prisosinţă, însă acesta nu a venit.

Pandurii are şanse destul de mici de calificare în returul de la Braga, din 29 august, în faţa unei echipe care a arătat că este mai experimentată.

Pandurii Tg Jiu – Sporting Braga 0-1 (0-0)

A marcat: Yazalde (51).

Cluj-Napoca, ”Cluj Arena”: 5.000 spectatori

Europa League – playoff (manşa I)

Au evoluat echipele:

Pandurii: 33. Răzvan Stanca – 18. Bogdan Unguruşan, 21. Erico, 6. Iulian Mamele (3. Sipo Bophale, 56), 5. Paraskevas Christou (căpitan), 4. Marko Momcilovic – 28. Nicandro Breeveld (11. Admir Adrovic, 80), 19. Paul Anton, 26. Viorel Nicoară (7. Alin Buleică, 55) – 24. Eric de Oliveira – 99. Deivydas Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.

Braga: 1. Eduardo – 15. Baiano, 4. Nuno André Coelho, 33. Aderlan Santos, 5. Joaozinho – 14. Rúben Micael (7. Joao Pedro, 90+6), 8. Luíz Carlos, 63. Mauro, 28. Salvador Agra (90. Felipe Pardo, 64) – 30. Alan (căpitan; 27. Custódio, 73), 25. Yazalde. Antrenor: Jesualdo Ferreira.

Cartonaşe galbene: Nicoară (52), Yazalde (52), Breeveld (79).

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …