Friday , March 29 2024

Osaka castiga US Open la 20 de ani. Scandal imens intre Serena si arbitru

Finala de la US Open 2018 a dat peste cap pronosticurile specialistilor. Americanca Serena Williams a fost invinsa in doua seturi de japoneza Naomi Osaka.

Tanara nipona s-a impus fara mari emotii cu 6-2, 6-4, dupa un meci ce a durat o ora si 19 minute.

Serena pornea din postura de mare favorita, insa a fost coplesita de emotii si de nervi si a facut o partida destul de slaba.

Primul set a fost dominat complet de Osaka, ajutata si de serviciul foarte slab al Serenei Williams.

Ceea ce era considerat a fi principala arma a Serenei, s-a dovedit, de fapt, o arma a japonezei. Osaka a servit perfect, a jucat agresiv, a gasit unghiuri bune si a pus-o mereu sub presiune pe Serena, fortand-o sa greseasca.

Pe fondul jocului slab, Serena Williams si-a pierdut cumpatul si a provocat si un scandal de proportii, in care l-a acuzat pe arbitru ca o fura si ca este sexist.

Acesta est primul titlu de Grand Slam din cariera lui Naomi Osaka, la doar 20 de ani.

Mai intai, Serena Williams a fost acuzata de arbitrul Carlos Ramos ca triseaza si primeste sfaturi din tribune din partea antrenorului Patrick Mouratoglou, lucru complet interzis la turneele de Grand Slam.

“Nu trisez pentru a castiga! Prefer sa pierd, poate nu stii asta!”, a raspuns Serena vizibil nervoasa in dialogul cu arbitrul.

In setul secund, Serena a fost penalizata cu un punct pentru ca si-a distrus racheta dupa ce a lovit-o de suprafata de joc.

Nervozitatea americancei a continuat, iar Serena a fost penalizata cu un game si scorul a devenit 5-3 pentru Osaka pentru ca l-a numit “hot” pe arbitru.

“Esti un hot si un mincinos! Nu ma vei mai arbitra niciodata”, a amenintat Serena.

Americanca s-a enervat atat de tare, nu a mai vrut sa joace si a acuzat ca este victima sexismului.

“Nu este corect! Sunt multi barbati aici care au spus mai multe lucruri si pentru ca sunt barbati nu au patit nimic! Arbitrule, imi datorezi scuze”, a tunat Serena.

In cele din urma, dupa interventia supervizorului, jocul s-a reluat si Serena Williams a fost invinsa de Naomi Osaka, scor 6-2, 6-4.

ziare.com

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …