Tuesday , October 4 2022

Organizatorii CE de scrimă de la Sheffield au greşit imnul României

Organizatorii Campionatelor Europene de scrimă de la Sheffield au pus din greşeală la festivitatea de premiere a probei de spadă pe echipe, în care România a câştigat medalia de aur, fostul imn naţional, “Trei Culori”, sportivele coborând în semn de protest de pe scenă la îndemnul Anei Maria Brânză.

Marţi seară, după ce au primit medaliile de aur, sportivele din România, Rusia şi Franţa s-au întors cu faţa spre catargul unde urmau să fie ridicate cele trei steaguri ale medaliatelor europene.

După primele acorduri ale fostului imn naţional, compus de Ciprian Porumbescu, Ana Maria Brânză şi-a îndemnat coechipierele, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, să coboare de pe podium, spre surprinderea sportivelor din Franţa şi Rusia.

Spadasinele din România au refuzat să participe la poza de grup de după festivitatea de premiere alături de restul medaliatelor. În lipsa României, atât sportivele din Rusia, cât şi cele din Franţa, s-au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi au făcut poze.

În momentul în care pe scenă, în faţa podiumului de premiere, rămăsese doar delegaţia Rusiei pentru fotografii de grup, la staţia de amplificare a început să răsune actualul imn naţional, “Deşteaptă-te române!”, sportivele pregătite de Dan Podeanu revenind pe scenă în aplauzele spectatorilor. Crainicul sălii i-a rugat pe spectatorii prezenţi să arate respectul cuvenit imnului naţional al României, însă acesta s-a auzit pentru doar 20 de secunde în boxe.

Când a coborât de pe scenă, Ana Maria Brânză a făcut semne dezaprobatoare la adresa organizatorilor competiţiei, care şi-au cerut scuze pentru eroarea comisă.

 

 

Vezi si

CSU din Suceava s-a impus la zece goluri în meciul cu CSM Odorhei

Echipa antrenată de Petru Ghervan a câștigat sâmbătă, în fața harghitenilor, cu scorul de 40-30 …