Monday , July 22 2024

Optimile Euro 2024: Duminică,  Anglia – Slovacia și Spania – Georgia

A doua zi a fazei optimilor de finală de la Euro 2024 continuă cu Slovacia, care încearcă să producă o surpriză în fața Angliei, înainte ca Spania să încerce să își continue seria de victorii în fața Georgiei, încurajată de victoria din ziua a treia împotriva Portugaliei.

19:00 Anglia – Slovacia (Gelsenkirchen )

Anglia ajunge în optimi în calitate de câștigătoare a Grupei C, deși nu și-a atins cu adevărat potențialul. „Știm că performanțele nu au fost acolo, știm că putem face mai mult”, a recunoscut fundașul Kieran Trippier după remiza fără goluri a celor Trei Lei cu Slovenia în runda a treia.

Totuși, echipa lui Gareth Southgate rămâne neînvinsă la acest turneu final și a primit un singur gol până acum. „Ne-am apărat extrem de bine, ceea ce ne oferă o bază pe care să construim”, a explicat antrenorul, care și-a condus echipa cel puțin până în sferturile de finală la fiecare dintre ultimele trei turnee majore.

Vicecampioana Euro 2020 ar putea fi favorită pe hârtie pentru a trece în turul următor, dar Slovacia abordează acest meci plină de încredere și dornică să producă o surpriză.

„Mai avem un obiectiv în față; vrem să rămânem la EURO cât mai mult timp posibil”, a declarat selecționerul Francesco Calzona după ce Slovacia a confirmat calificarea cu un egal 1-1 cu România. După ce a învins Belgia în prima zi și a marcat în fiecare meci de până acum, echipa sa nu ar trebui să fie subestimată.

Singurul meci precedent de la turneul final al EURO dintre Anglia și Slovacia a fost o remiză 0-0 în faza grupelor, în 2016.

22:00 Spania – Georgia (Köln )

Spania a făcut o declarație clară despre intențiile sale de a câștiga titlul, încă din faza grupelor, câștigând toate cele trei meciuri fără a primi un singur gol, rămânând singura echipă cu un record perfect. „Modul în care am făcut-o, câștigând toate cele trei meciuri cu trei meciuri fără gol primit, și felul în care am jucat, arată capacitatea echipei pe care o avem”, a declarat portarul David Raya.

Antrenorul Luis de la Fuente a făcut zece schimbări în echipa sa în runda a treia, dar cu toată lumea aptă și disponibilă, el ar putea să își rotească formația încă o dată. „Am suferit, dar am arătat că avem puterea de a rezista în fața unui adversar puternic”, a declarat tehnicianul în vârstă de 63 de ani după victoria la limită cu Albania (1-0), o întâlnire care ar putea servi drept pregătire utilă pentru o echipă neînfricată a Georgiei.

Oamenii lui Willy Sagnol vor fi plini de încredere în urma victoriei impresionante cu Portugalia (2-0) cu care au încheiat campania din Grupa F, calificându-se printre cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea.

Atacantul Georgiei, Georges Mikautadze, este în prezent cel mai bun marcator al Euro 2024, cu trei goluri, după ce a găsit poarta în fiecare meci de până acum, dar Spania va trebui, de asemenea, să fie cu ochii pe colegul atacant Khvicha Kvaratskhelia, care a impresionat în runda a treia. „Spania și Portugalia sunt printre cele mai bune echipe, dar astăzi am arătat că este posibil să învingem orice echipă”, a declarat jucătorul lui Napoli.

Spania a câștigat șase din cele șapte întâlniri anterioare dintre aceste două echipe. Toate cele șase victorii au venit în meciuri c, inclusiv două în campania de calificare la EURO 2024 (7-1 în deplasare, 3-1 acasă). (Mediafax)

Vezi si

Echipa olimpică a României s-a îmbarcat spre Paris: 107 sportivi vor concura în 18 sporturi olimpice

Echipa Olimpică a României a plecat duminică la Paris, pentru a participa la Jocurile Olimpice, …