Thursday , March 28 2024

Olanda s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale dupa lovituri la 11 metri. 4-3 cu Costa Rica

bara

Olanda s-a calificat după executarea loviturilor de la 11 metri în semifinalele CM 2014, învingând Costa Rica, scor 4-3. După 120 de minute de joc scorul a fost 0-0. La penalty-uri au ratat de la costaricani căpitanul Bryan Ruiz şi Umana. Seminifinalele CM 2014, care se vor juca marţi şi miercuri, sunt Brazilia – Germania şi Argentina – Olanda.

Semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal sunt mai puternice decât oricând: Brazilia – Germania şi Argentina – Olanda. Ultima venită în această bătălie intercontinentală este vicecampioana en-titre, Olanda, care s-a impus în faţa revelaţiei de la CM 2014, Costa Rica, în urma loviturilor de la 11 metri.

Inspiraţia fantastică a antrenorului Luis Van Gaal a fost în cele din urmă cea care a făcut diferenţa, acesta introducându-l pe teren în ultimele secunde de joc pe portarul Tim Krul, o schimbare văzută mai mult la handbal, înaintea aruncărilor de la 7 metri, şi mai puţin la fotbal. Sarcina lui Krul a fost aceea de a apăra câteva penalty-uri, iar acesta s-a achitat excelent de ea, parând execuţiile lui Bryan Ruiz şi Umana. În plus, el a intuit şi unde vor trage Borges şi Gonzalez.

De partea lor, executanţii olandezii au tras perfect, iar Keylor Navas, extraordinar pe durata acestui Campionat Mondial, nu a avut nicio şansă, chiar dacă în anumite situaţii s-a dus pe minge.

Cu mici excepţii, meciul a avut un singur sens de desfăşurare, spre poarta costaricanilor. Aceştia au avut un singur şut pe poartă, în minutul 117, şi, comparativ cu cele trei bare ale olandezilor şi nenumăratele ocazii ale acestora, ar fi fost poate nedrept ca Portocala să se întoarcă acasă.

Olandezii au păcătuit prin faptul că s-au lăsat de multe ori prinşi în jocul adversarilor, astfel că partida a avut multe momente moarte. Când trupa lui Van Gaal a accelerat, diferenţa de clasă a fost evidentă. La fel ca în meciul cu Mexicul, din optimi, forcingul portocaliu a venit pe final, cu foarte multe ocazii. Olandezii au avut două bare, în minutele 82 şi 90+3, dar şi o a treia în prelungiri, în minutul 119.

Un punct în minus pentru olandezi ar fi forma slabă a lui Van Persie, care a făcut un al doilea meci consecutiv modest, aspect îngrijorător în perspectiva meciului de miercuri, cu Argentina.

Costa Rica părăseşte turneul după ce a învins în grupe două campioane mondiale, a remizat cu o a treia (0-0 cu Anglia) şi a eliminat în optimi o fostă campioană europeană. De asemenea, va da probabil portarul turneului final, pe Keylor Navas. Pentru Olanda urmează meciul de miercuri, cu Argentina lui Messi şi Higuain, o selecţionată aflată în creştere de formă.

Ambele semifinale, Brazilia – Germania (marţi) şi Argentina – Olanda (miercuri), se vor juca de la ora 23.00.

 

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …