Friday , April 19 2024

Olanda – prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar 2022

Primul meci al fazei optimilor de finală de la Campionatul Mondial de fotbal, dintre Olanda și SUA, s-a încheiat sâmbătă cu victoria și calificarea în sferturile de finală a „portocalei mecanice”, care a învins cu 3-1 (2-0), omul meciului fiind Denzel Dumfries, cu două pase decisive și un gol.

Americanii au fost cei care au ratat prima mare ocazie de a deschide scorul, Pulisic ajungând în minutul 3 singur cu portarul Andries Noppert, după o eroare defensivă. Șutul său pe jos a fost respins cu piciorul, mingea ieșind apoi în corner.

În minutul 10, olandezii fac 1-0, Denzel Dumfries servindu-l ideeal pe Memphis Depay, puțin în interiorul careului, de unde l-a învins cu un șut plasat pe Turner.

Oammenii lui Van Gaal au cedat apoi posesia așteptând ocazia de a lovi pe contraatac, reușind să majoreze scorul la 2-0, în minutul 45+1, după ce același Denzel Dumfries l-a servit în careu pe Daley Blind, care a trimis împarabil în stânga portarului.

În minutul 50, olandezii reușesc să evite un gol, respingând de pe linia porții un gol ca și făcut.

Turner evită primirea celui de al treilea gol, în minutul 71, cu o dublă intervenție la șuturile lui Koopmeiners și Depay.

Christian Pulisic e servantul golului din minutul 76, marcat de Haji Wright, care îl învinge pe Andries Noppert cu un șut superb în stânga portarului.

Meciul e relansat, însă doar pentru 5 minute. „Portocala mecanică” a închis tabela în minutul 81, când Daley Blind i-a întors serviciul lui Denzel Dumfries, cu o centrare fructificată din fața porții de autorul primelor două pase decisive.

Cele 7 minute de joc suplimentare nu mai aduc nimic nou și Olanda e prima echipă calificată în sferturile de finală.

(sursa: Mediafax)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …