Saturday , July 20 2024

Olanda este ultima echipă calificată în semifinalele Euro 2024

Olanda a revenit de la 0-1, împotriva Turciei, și a obținut calificarea în semifinala Campionatului European de fotbal din Germania, cu scorul final de 2-1. Olanda completează tabloul semifinalelor competiției, urmând să întâlnească Anglia. În cealaltă semifinală se înfruntă Franța și Spania.

Turcia conducea Olanda, la pauză, cu 1-0, în ultimul meci al sferturilor de finală de la Euro 2024. Golul cu care Turcia a preluat conducerea a fost marcat de Samet Akaydin, cu capul, din centrarea lui Guler. Olandezii au revenit după pauză și au marcat de două ori, în repriza secundă, pentru a obține califcarea în semifinală.

Olandezii au vrut să impresioneze din primul minut, dar șutul mult în afara cadrului porții trimis de Depay în primul minut de joc a provocat cel mult zâmbete.

Același Depay e apoi blocat de un fundaș, ofensiva olandezilor mutându-se în jumătatea turcă timp de un sfert de oră.

Turcii răspund cu câteva incursiuni, care nu pun însă în pericol poarta lui Bart Verbruggen.

În minutul 35, Arda Guler centrează cu efect în interiorul careului, de unde Samet Akaydin trimite mingea cu capul sub bara transversală, pentru 1-0.

Ultimele 10 minute de joc nu aduc modificări pe tabelă, dar nici ocazii importante.

Nici prima parte a reprizei secunde nu abundă în faze ofensive periculoase până la lovitura liberă executată de Arda Guler, al cărui șut nimerește bara laterală.

Kenan Yildiz are și el șansa de a securiza avantajul fragil al turcilor, dar șutul său din poziție centrală, de la marginea careului, e parat de Verbruggen.

Revenirea Olandei începe în minutul 70, când Depay execută perfect o lovitură de colț, la capătul centrării sale aflându-se Stefan de Vrij, care trimite o lovitură de cap imparabilă, pentru 1-1.

Peste 6 minute, Dumfries trimite o centrare inteligentă, pe jos, prin spatele defensivei turce, la bara a doua Gakpo fiind plasat ideal pentru a marca golul de 2-1 pentru Olanda. Ulterior, reușita e atribuită lui Mert Muldur, ca autogol, fundațul turc atingând ultimul mingea, în duelul cu Gakpo, care rămâne cu 3 goluri marcate la Euro 2024.

Fundașii olandezi se opun eroic la două șuturi din careu ale turcilor, cu cinci minute înainte de finalul timpului regulamentar, cu intervenții acrobatice.

La fel de acrobatic intervine și Bart Verbruggen, în primul minut suplimentar de joc, atunci când rezerva Semih Kilicsoy a șutat din fața porții, brațul portarului olandez blocând golul de 2-2.

Atacurile furibunde ale „otomanilor”, în ultimele minute de joc nu au reușit să depășească reduta olandeză, portocala mecanică devenind astfel a patra echipă calificată în semifinale. (Mediafax)

Vezi si

Handbaliștii de la USV și-au aflat primii adversari de la Campionatul European Universitar

Universitarii suceveni au fost repartizați în Grupa C, alături de portughezii de la University of …