Wednesday , April 24 2024

Obiectiv îndeplinit – CSU Suceava a rămas în Liga Națională de handbal masculin

Echipa suceveană a evitat barajul, după ce s-a impus sâmbătă, pe terenul celor de la CSM Făgăraș, cu scorul de 28-25, într-un meci din cadrul penultimei etape a play-out-ului. Cu 8 goluri, Adi Tîrzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra universitarilor. “Tin să le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus pe parcursul acestui sezon. E meritul lor că ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat antrenorul Adi Chiruț  

Handbal. Fagaras - Suceava

CSU Suceava și-a înde­­pl­i­nit obiectivul propus în actualul sezon cu o etapă înainte de final. Echipa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei a ră­mas în Liga Națională de handbal masculin, după ce s-a impus, cu scorul de 28-25, în meciul disputat sâmbătă seară, pe terenul celor de la CSM Fă­găraș, în penultima rundă din play-out.

Aflate deja cu gândul la baraj, gazdele au ținut ritmul cu gruparea suceveană doar în primul sfert de oră al întâlnirii, încheiat la egalitate, scor 4-4. In ciuda a două aruncări de la 7 metri ratate, universitarii s-au desprins pentru prima oară la trei goluri în minutul 18, la reușita de 5-8 semnată de Ciubotariu, iar ecartul de pe ta­belă s-a păstrat până la finalul primei reprize, încheiată cu 12-15.

In debutul părții secunde, cele două formații au mers cap la cap până în minutul 44, când a căzut curentul în sala din Făgăraș, la scorul de 16-20. Intreruperea i-a picat bine echipei sucevene, care, la reluarea jocului, a dus scorul de 16-22, aceasta fiind și cea mai mare diferență înregistrată în­tre cele două combatante. Gaz­dele au redus din handicap în ultimele șapte minute de joc, fără să le dea însă emoții universitarilor, care s-au impus în final cu scorul de 28-25 și au evitat astfel barajul pentru menținerea în Liga Națională.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Tîrzioru (8 goluri), Baican (4 goluri), Olariu (3), Petrea (3), Sipka (2), Bursuc (2), Ciubotariu (2), Preda (2), Puljizovic (1), Costea (1), Burlacu, I. Tcaciuc, Sol­dă­nes­cu și Mitrea. Antrenori: Adri­an Chiruț și Iulian Andrei.

Adi Chiruț a declarat că principalul merit în înde­pli­nirea obiectivului pentru acest sezon aparține jucătorilor. “Tin să le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus pe parcursul acestui sezon. E meritul lor că ne-am înde­­­plinit obiectivul. A fost un campionat cu urcușuri și co­bo­râșuri, dar important este că l-am terminat cu bine. A fost o experiență extraordinară și pentru mine, la primul sezon ca antrenor. Sperăm ca la anul să fie mai bine”, a declarat Adi Chiruț.cl handbal

In celălalt meci disputat sâmbătă, în penultima etapă din play-out, Steaua București și CSM Focșani au încheiat la egalitate, 29-29.

In ultima rundă din play-out, CSU Suceava ar trebui să primească miercuri, de la ora 18.00, în sala LPS, vizita echipei din Satu Mare. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …