Friday , January 27 2023

O șansă odată la 25 de ani: Şomuz Fălticeni luptă pentru un loc în șaisprezecimile Cupei României

Echipa antrenată de Daniel Stoica înfruntă astăzi, de la ora 14.30, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, Ceahlăul Piatra Neamț, într-un meci eliminatoriu contând pentru Turul IV al competiției. “Nu luăm în calcul decât victoria și aducerea unei echipe de Liga I la Fălticeni. Acest meci ne oferă șansa să readucem Fălticeniul pe harta fotbalului românesc și trebuie să profităm de ea”, a precizat directorul-sportiv Iulian Darabă

Şomuz Fălticeni și Ceahlăul Piatra Neamț se reîntâlnesc astăzi, cu începere de la ora 14.30, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, într-un meci în care miza este calificarea în șaisprezecimile de finală ale Cupei României – ediția 2020/2021.

Deși a fost învinsă în urmă cu patru zile de Ceahlăul în campionatul Ligii a III-a, trupa antrenată de Daniel Stoica este mult mai motivată acum să câștige. Printr-o victorie în meciul de astăzi, ar scrie o frumoasă pagină de istorie pentru clubul Şomuz și ar readuce o echipă de Liga I la Fălticeni după o pauză de aproape 25 de ani.

“Ne-am pregătit pentru un meci care trebuie să arate astfel decât cel pierdut în campionat și sunt singur că băieții vor da totul pentru îndeplinirea obiectivului în Cupa României, și anume calificarea în șaisprezecimi”, a declarat antrenorul Daniel Stoica.

La rândul său, directorul-sportiv Iulian Darabă este convins că Julei și compania își vor lua revanșa în fața nemțenilor pentru înfrângerea din campionat.  “Nu luăm în calcul decât victoria și automat aducerea unei echipe de Liga I la Fălticeni. Jucătorii sunt motivați 100% pentru meciul de miercuri din Cupă și, cu siguranță, vor demonstra că înfrângerea din campionat a fost doar un accident. Este unul dintre cele mai importante meciuri din istoria recentă a fotbalului fălticenean, iar acest lucru trebuie să conteze în dăruirea echipei. Acest meci ne oferă șansa să readucem Fălticeniul pe harta fotbalului românesc și trebuie să profităm de ea” a adăugat Iulian Darabă, cel care a ținut să mulțumească primarului Cătălin Coman, Consiliului Local Fălticeni, precum și sponsorilor Romfour, Raitar, Cez Trans Company, Patiseriei Narcis și Mit-Mob Fălticeni pentru sprijinul acordat.

Şomuz Fălticeni a ajuns până în Turul IV după ce a eliminat pe parcurs formațiile Dante Botoșani (scor 2-0), Bucovina Rădăuți (scor 3-0, la “masa verde)” și Foresta Suceava (scor 2-0).

De partea cealaltă, Ceahlăul a trecut până acum în Cupa României de CSM Bacău (scor 4-0) și Aerostar Bacău (scor 3-0, la “masa verde”).

Şomuz este favorită la casele de pariuri în meciul de astăzi, cu o cotă de 1.75 la victorie. De partea cealaltă, un succes al Ceahlăului la Fălticeni este cotat cu 3.80, în timp ce o eventuală remiză care să trimită jocul în prelungiri are o cotă de 3.65.

Partida va fi arbitrată la centru de ploieștianul Adrian Moroiță, ajutat la cele două tușe de Andrei Diaconu (Iași) și Sergiu Paul Corb (Zalău).

Turul IV al Cupei României programează în total 15 de meciuri, care se vor se vor disputa într-o singură manșă eliminatorie, în caz de egalitate după 90 de minute de joc urmând să se treacă la prelungiri și eventual la loviturile de departajare.

Universitatea Cluj este prima echipă calificată în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, după ce Viitorul Şelimbăr, adversara “șepcilor roșii”, nu a fost programată în Turul IV din pricina cazurilor de COVID-19 din lot.

Programul complet al meciurilor din Turul IV:

Viitorul Şelimbăr – Universitatea Cluj: 0-3
Dacia Unirea Brăila – Gloria Buzău
Progresul București – Rapid București
ACSO Filiași – FCU Craiova

CSC Sânmartin – Comuna Recea
Şoimii Lipova – Ripensia Timișoara
CS Ghiroda – Politehnica Timișoara
SR Municipal Brașov – FK Miercurea Ciuc
Şomuz Fălticeni – Ceahlăul Piatra Neamț
Hușana Huși – CSM Focșani
Axiopolis Cernavodă – Farul Constanța
Mostiștea Ulmu – Dunărea Călărași
Metaloglobus București – Petrolul Ploiești
Concordia Chiajna – CS Mioveni
CSM Slatina – Turris Turnu Măgurele
Viitorul Dăești – Viitorul Târgu Jiu

Rapid București e ultima echipă de Liga I care a poposit la Fălticeni

Ultima echipă de Liga I care a poposit la Fălticeni a fost Rapid București, în sezonul 1995-1996 al Cupei României. Gruparea giuleșteană pierdea în decembrie 1995, pe stadionul “Nada Florilor”, în fața Forestei antrenate atunci de Nicolae Babeti, la loviturile de departajare, cu scorul general 4-6, în faza șaiprezecimilor de finală ale competiției.  (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Alex SĂVESCU)
secretarasite

Vezi si

Finala feminină de la Australian Open: Rybakina – Sabalenka

Bielorusa Aryna Sabalenka (locul 5 WTA) s-a calificat pentru prima dată în finala unui Grand …