Friday , July 1 2022

O noua strategie: Cum vrea sa puna FRF un nou antrenor la Nationala

burleanu

Oficialii de la Casa Fotbalului s-au gîndit şi la o variantă scumpă, cea mai vehiculată fiind Olăroiu. Pentru asta, au luat în calcul şi asocierea cu o firmă parteneră, care să suporte o parte din clauza de reziliere a tehnicianului dorit

Cum negocierile dintre Piţurcă şi partea arabă se aflau, ieri, într-un stadiu avansat, Federaţia îşi pregătise deja strategia pentru viitor, creionînd un profil al viitorului selecţioner. Şi a gîndit inclusiv o soluţie pentru principalul impediment, clauzele de reziliere uriaşe ale antrenorilor vizaţi: o înţelegere cu anumiţi sponsori, care să achite o parte din suma necesară dezlegării tehnicianului ţintit!

Spre exemplu, unul dintre principalii pretendenţi, Cosmin Olăroiu, are o clauză de reziliere de 2.000.000 de euro la Al Ahli (Emiratele Arabe Unite). Şi un salariu dublu! Extrem de mult pentru Casa Fotbalului.

Federaţia ar încasa însă o parte din aceşti bani din despăgubirile venite dinspre Piţurcă, cealaltă urmînd să vină de la respectivul sponsor, căruia ar urma să i se acorde vizibilitate preferenţială la acţiunile FRF.

E o practică folosită şi la nivel internaţional, unde Antonio Conte, spre exemplu, a ajuns pe banca Italiei după un parteneriat financiar între forul naţional şi Puma pentru a-i suporta împreună salariul de 3,6 milioane de euro pe an.
Pe lîngă Oli, restul variantelor au fost discutate încă de ieri: interimarul, Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan sau, şi mai probabil, un tehnician străin.

Vezi si

LPS Suceava a pierdut la limită semifinala Campionatului U17

Echipa antrenată de Andrei Ițco a cedat miercuri, în fața grupării Juniorul București, cu scorul …