Tuesday , April 23 2024

O noua strategie: Cum vrea sa puna FRF un nou antrenor la Nationala

burleanu

Oficialii de la Casa Fotbalului s-au gîndit şi la o variantă scumpă, cea mai vehiculată fiind Olăroiu. Pentru asta, au luat în calcul şi asocierea cu o firmă parteneră, care să suporte o parte din clauza de reziliere a tehnicianului dorit

Cum negocierile dintre Piţurcă şi partea arabă se aflau, ieri, într-un stadiu avansat, Federaţia îşi pregătise deja strategia pentru viitor, creionînd un profil al viitorului selecţioner. Şi a gîndit inclusiv o soluţie pentru principalul impediment, clauzele de reziliere uriaşe ale antrenorilor vizaţi: o înţelegere cu anumiţi sponsori, care să achite o parte din suma necesară dezlegării tehnicianului ţintit!

Spre exemplu, unul dintre principalii pretendenţi, Cosmin Olăroiu, are o clauză de reziliere de 2.000.000 de euro la Al Ahli (Emiratele Arabe Unite). Şi un salariu dublu! Extrem de mult pentru Casa Fotbalului.

Federaţia ar încasa însă o parte din aceşti bani din despăgubirile venite dinspre Piţurcă, cealaltă urmînd să vină de la respectivul sponsor, căruia ar urma să i se acorde vizibilitate preferenţială la acţiunile FRF.

E o practică folosită şi la nivel internaţional, unde Antonio Conte, spre exemplu, a ajuns pe banca Italiei după un parteneriat financiar între forul naţional şi Puma pentru a-i suporta împreună salariul de 3,6 milioane de euro pe an.
Pe lîngă Oli, restul variantelor au fost discutate încă de ieri: interimarul, Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan sau, şi mai probabil, un tehnician străin.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …