Thursday , April 25 2024

O medalie de aur şi două de argint pentru români, la CE de haltere

Sportivii Antoniu Buci şi Marius Gîscan au cucerit trei medalii – una de aur şi două de argint, marţi, la Campionatul European de haltere, de la Kazan (Rusia), la categoria 62 de kilograme.

Antoniu Buci a reuşit să ridice 134 de kilograme (smuls), performanţa aducându-i medalia de argint. La aruncat, Buci a reuşit 156 de kilograme, din prima încercare, dar le-a ratat pe următoarele două, clasându-se pe locul cinci. Cu un total de 290 kilograme, sportivul clujean în vârstă de 21 de ani, s-a clasat pe locul doi în clasamentul general, obţinând medalia de argint.

Marius Gîscan, cel de-al doilea reprezentant al României la categoria 62 kilograme, s-a clasat pe locul cinci la total, după ce reuşit să ridice 119 kilograme (smuls, locul 8), respectiv 162 kilograme (aruncat), performanţă care i-a adus medalia de aur a probei.

Pe locul I la total s-a clasat turcul Bunyami Sezer, cu 298 kg (140 kg-smuls, 158 kg-aruncat).

Luni, în prima zi a CE de la Kazan, sportivul Florin Ionuţ Croitoru a cucerit medaliile de argint şi bronz în proba de aruncat, respectiv la total, categoria 56 de kilograme.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …