Friday , March 29 2024

O campioana a Romaniei, vicecampioana europeana, suspendata 2 ani pentru dopaj

estera-dobre

Luptătoarea română Estera Dobre va ispăşi o suspendare de doi ani după ce contraexpertiza efectuată la un laborator de la Lausanne a confirmat prima analiză pozitivă la diureticul furosemid, efectuată în urma finalei de la categoria 51 kg din cadrul Europenelor de la Tbilisi.

Estera Dobre a pierdut şi medalia de argint cucerită în Georgia, a 6-a din palmaresul ei la campionatele europene.

”Şi analiza B a fost pozitivă şi Estera va fi suspendată de Federaţia internaţională de lupte (FILA) pentru 2 ani. Nu am primit încă înştiinţarea, dar va veni curând, pentru că mai sunt nişte proceduri de îndeplinit. Mai era o cale de atac, o contestaţie şi a probei B, dar Estera nu a vrut să mai continue. Trebuia plătită o taxă, întrunită o comisie la Lausanne, sportiva trebuia să stea acolo 3-4 zile, erau nişte cheltuieli”, a declarat Răzvan Pârcălabu, preşedintele FR Lupte.

Perioada de suspendare ar trebui să înceapă din 20 martie 2013. Estera Dobre va continua să se antreneze la clubul ei CSM Timişoara pe timpul suspendării.

”După suspendare, Estera poate reveni în circuitul naţional şi, dacă dovedeşte că este pregătită, că este cea mai bună, poate ajunge şi la Rio de Janeiro”, a adăugat Pârcălabu.

Estera Dobre a cucerit cinci medalii de argint la Campionatele Europene, în 2007 (cat. 51 kg), 2008 (48 kg), 2010 (51 kg), 2011 (51 kg) şi 2012 (48 kg).

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …