Friday , April 19 2024

NY Times, laude la adresa Monicăi Niculescu, după ce a eliminat-o pe Sharapova

Ben Rothenberg, jurnalist specializat pe tenis la New York Times, a fost fascinat de jocul Monicăi Niculescu din meciul câştigat în faţa Mariei Şarapova, la Doha.

monica niculescu

„Bagajul de trucuri al Monicăi Niculescu a fost bogat ca să o scoată pe Maria Şarapova în turul I la Doha”, a scris Ben Rothenberg, pe Twitter.

„Unul dintre lucrurile mele favorite în tenis este când o adversară a Monicăi Niculescu este vrăjită suficient să-i trimită un <forehand slice> înapoi, aşa cum a făcut Şarapova”, a mai comentat el.

Într-un fel, jurnalistului american îi pare rău că Monica Niculescu a făcut imposibilă la Doha o partidă Şarapova – Caroline Wozniacki (ar fi fost posibilă în turul 3), daneza fiind una dintre cele mai critice jucătoare din circuit la adresa rusoaicei, care a „strâns” numeroase wild card-uri după revenirea în activitate în urma expirării suspendării pentru dopaj.

„Monica Niculescu şi-a etalat toiată varietatea sa pentru a o expedia în trei seturi pe Maria Şarapova, cvintuplă câştigătoare de grand slam, de la Qatar Open. Cunoscută pentru slice-ul care sfidează imaginaţia, Monica Niculescu a ţesut o reţea de lovituri incredibile pentru a scoate un 4-6, 6-4, 6-3 care o indispune pe fostul număr 1 mondial Maria Şarapova în primul tur al Qatar Total Open”, a scris site-ul WTA.

Jucătoarea Monica Niculescu, locul 92 WTA, venită din calificări, a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova, numărul 41 mondial şi beneficiară a unui wild-card, scor 4-6, 6-4, 6-3, în primul tur al turneului Qatar Open, de la Doha.

Niculescu s-a impus după două ore şi 39 de minute de joc, în prima întâlnire avută cu Şarapova.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …