Saturday , April 20 2024

Nu poti sa dormi? Iata ce mineral iti lipseste din organism

Magneziul ar fi esential pentru buna functionare a ceasului intern al organismului. Prin urmare, problemele de somn ar putea fi legate de o lipsa a acestui mineral din organism.

somn

Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh care au realizat studiu pe aceasta tema considera ca magneziul are un rol foarte important in procesul adormirii, arata site-ul Terra Femina, preluat de 7sur7.be.

Corpul este reglat de ritmul circadian, ceas intern care controleaza starile de veghe si somn. “Buna functionare a ceasului intern este fundamentala pentru corpul uman. Impactul sau asupra starii de sanatate este imens”, explica doctorul Gerben von Ooijen, seful echipei care a elaborat studiul.

Ceasul intern functioneaza datorita apei si nutrientilor consumati, transformati in energie de celule. Magneziul joaca un rol foarte important in acest proces de conversie a nutrientilor in energie. In lipsa lui, ceasul intern va functiona mai incet, de unde si problemele pe care le au unele persoane in a adormi.

Pentru a adormi bine si usor trebuie sa se mizeze pe magneziu care, pe termen lung, este mai eficient decat un somnifer. Acesta se gaseste in legumele verzi cu frunze inchise la culoare (spanac, varza sau broccoli), dar si in peste, alune, avocado, banane si in ciocolata neagra. Pentru un adult, aportul zilnic recomandat este de sase miligrame/kilogram. Insa numai 30-50% din magneziul din alimente este asimilat de organism.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …