Thursday , March 28 2024

Novak Djokovici, campion la Wimbledon dupa una dintre cele mai frumoase finale cu Federer

djokovici

Novak Djokovici a castigat trofeul de la Wimbledon 2014, dupa o finala de senzatie in fata marelui Roger Federer, scorul acesteia fiind 6-7 (7-9), 6-4, 7-6 (7-4), 5-7, 6-4.

Primul set al acestei finale a stat sub semnul echilibrului, un echilibru care s-a raportat la inexista vreunei mingi de break, din partea ambilor competitori. Astfel, s-a mers “cap la cap”, pentru a se ajunge la un tiebreak care avea sa decida prima mansa.

Un tiebreak iarasi echilibrat, in care Djokovici rata doua mingi de set, permitandu-i unui mult mai atent Federer sa castige cu 9-7.

Setul 2 insa nu avea sa semene cu primul, el aducand la 2-1 si primul break al finalei. Djokovic l-a realizat, ducand scorul la 3-1 si controland apoi toata mansa, in totalitate, pana la finalul ei: 6-4 Djokovici si 1-1 la seturi.

Continuand cu setul 3, finala a readus in amintire fanilor prezenti de prima mansa. Si acest lucru pentru ca ea a semanat izbitor cu primul set, neavand parte de niciun break.

Singura deosebire, si aceea majora, a fost deznodamantul tiebreakului, acela fiind castigat de Djokovici la 4.

Setul 4 a fost unul miraculos, in care Federer a revenit de la 2-5, a salvat o minge de meci chiar, la 4-5 si a castigat un set care parea de o mie de ori pierdut, cu scorul de 7-5.

Ultima mansa a fost incununarea unui meci de zile mari, cei doi mergand pana la 5-4 aproape fara greseala, pentru ca Novak sa faca ultimul break si ultimul game, pentru un 6-4 final in decisiv.

Este al doilea trofeu pentru Nole dupa cel din 2011, an in care il invingea pe Nadal in finala.

Federer pierde sansa de a bifa al optulea trofeu aici, pe iarba londoneza.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …