Thursday , March 28 2024

Novak Djokovic va fi deportat din Australia 

Novak Djokovic va fi deportat din Australia, după ce a pierdut procesul legat de viză, au decis judecătorii Curții Federale din Melbourne, potrivit SkyNews.

Novak Djokovic urmează să fie expulzat din Australia după ce a pierdut recursul în instanţă împotriva anulării vizei sale. Tenismanul nevaccinat riscă acum o interdicţie de trei ani de a se întoarce în ţară, decizia fiind luată cu doar o zi înainte de a începe apărarea titlului de la Australian Open.

Viza lui Djokovic a fost revocată pentru a doua oară vineri, după ce ministrul imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că prezenţa sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică, potrivit SkyNews.

Aceasta urmează controversei privind decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la cerinţele de vaccinare COVID pentru a juca la Australian Open.

Lui Djokovic i-a fost revocată prima dată viza la sosirea la Melbourne, dar a câştigat un recurs în instanţă împotriva acestei anulări care i-a permis să rămână în Australia.

Ulterior, el a recunoscut că declaraţia sa de călătorie a fost incorectă, deoarece nu a indicat faptul că a fost în mai multe ţări în perioada de două săptămâni înainte de sosirea în Australia. Djokovic a recunoscut, de asemenea, că a fost intervievat personal de un jurnalist de la o revistă franceză în decembrie, deşi fusese testat pozitiv la COVID cu o zi înainte.

În urma celei de-a doua anulări a vizei sale, Djokovic se întorsese la hotelul pentru imigranţi din Melbourne, unde a petrecut patru nopţi săptămâna trecută.

Au existat critici la adresa modului în care guvernul australian a gestionat situaţia, dar opinia publică s-a pronunţat ferm în favoarea trimiterii lui Djokovic acasă.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a atacat guvernul australian, acuzându-l de „hărţuire” şi „maltratare” a lui Djokovic şi întrebându-se dacă nu cumva încearcă să obţină puncte politice înaintea viitoarelor alegeri.

Djokovic – de nouă ori campion la Australian Open, care încearcă să obţină al 21-lea titlu de simplu de Grand Slam – trebuia să joace luni meciul din primul tur împotriva sârbului Miomir Kecmanovic.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …