Thursday , April 25 2024

Novak Djokovic, liderul ATP, si sotia lui, testati pozitiv cu coronavirus dupa ce a organizat cu inconstienta un turneu de tenis, fara nicio restrictie

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, are coronavirus. Sârbul a primit marți rezultatul testului pentru Covid după ce alţi 3 jucători care au fost prezenţi la Adria Tour au fost testaţi pozitiv.

Patru dintre cei opt jucători de tenis care au participat la turneul Adria Tour organizat de Novak Djokovik în Serbia și Croația sunt infectați cu coronavirus. Au mai fost infectate soțiile a doi dintre ei (una fiind însărcinată), plus antrenori și membri ai staff-ului organizatoric. Numărul spectatorilor infectați e necunoscut încă. Acesta e primul bilanț al unui eveniment criticat aproape la unison de lumea tenisului, dar organizat fără nici o opreliște din partea guvernelor sârb și croat.

Novak Djokovic (plus soția), Viktor Troicki (plus soția însărcinată), Grigor Dimitrov şi Borna Coric sunt cei patru jucători testați pozitiv după turneul care s-a jucat cu zeci de mii de spectatori în tribune la Belgrad (Serbia) și Zadar (Croația). În plus, în localitatea Zadar a apărut un nou focar, potrivit presei locale.

Organizator al turneului este Novak Djokovic, numărul 1 mondial. El este un antivaccinist convins și, la debutul pandemiei, a spus că dacă vaccinul anti-covid va deveni obligatoriu în circuitul profesionist de tenis, s-ar putea retrage din sport. Soția sa a distribuit pe Facebook un articol care leagă apariția virusului de antenele 5G – una dintre teoriile conspiraționiste lansate de Rusia în toată lumea.

În acest moment, 81 de persoane care au participat la Adria Tour sunt în izolare sau carantină, potrivit portalului croat Index. Presa internațională și zeci de sportivi au criticat dur decizia lui Djokovic de a organiza turneul în plină pandemie, acuzându-l că este ”inconștient”.

Djokovic a primit nenumărate critici pentru că a organizat turneul Adria Tour în mijlocul pandemiei şi apoi după ce a refuzat să fie testat în primă fază, aşteptând să ajungă la Belgrad. Djokovic a emis un comunicat prin care a anunţat că rezultatul testului efectuat luni în Serbia a fost pozitiv, anunta Mediafax.

„În momentul în care am ajuns la Belgrad am mers să fim testaţi. Rezultatul meu a fost pozitiv, la fel ca şi al Jelenei, în timp ce copiii au avut rezultat negativ” a anunţat Djokovic.

Liderul mondial a vorbit şi pentru prima dată despre decizia de a organiza turneul în contextul actual: “Tot ce am făcut în ultima lună a fost cu inima deschisă şi cele mai bune intenţii. Turneul avea menirea de a uni şi de a trimite un mesaj de solidaritate şi compasiune în regiune”.

Novak Djokovic va rămâne în izolare timp de 14 zile, urmând să repete testul în următoarele 5 zile.

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …