Saturday , April 20 2024

Novak Djokovic, invingator la US Open

Novak Djokovic este al şaselea tenisman din istorie care câştigă trei turnee de Grand Slam într-un singur an. Este fără îndoială omul momentului în tenisul mondial, iar pentru Roger Federer şi Rafael Nadal, ultimii doi lideri din ierarhia ATP, pare din ce în ce mai greu să ţină pasul.

Djokovic nu poate fi învins nici când are dureri groaznice de spate. A arătat-o în ultimul act de la US Open, unde s-a impus din nou în faţa lui Nadal, pentru a şasea oară în tot atâtea meciuri şi pentru a doua oară într-o finală de Grand Slam în acest an. În 2011 a crescut enorm, a ajuns lider mondial, a câştigat aproape tot ce se putea (64-2). Şi parcă nu-i vine să creadă.

“Totul pare ireal! Cred că toate loviturile sunt la fel ca în ultimii doi, trei ani. Acum doar sunt mai determinat, mai agresiv, abordez altfel semifinalele şi finalele turneelor majore, mai ales când am în faţă doi mari campioni, Rafa şi Roger. În anii trecuţi nu făceam aşa. Parcă aşteptam mereu greşelile lor, iar eu mă mulţumeam să ies pe tere şi să joc cât de bine puteam, fără să am o atitudine pozitivă şi parcă fără să îndrăznesc să cred că aş fi putut câştiga”, a spus Djokovic, după finala cu Nadal.

“Nole” a explicat şi tactica pe care a avut-o la acest meci. “M-am simţit excelent. Poate este cel mai bun meci pe care l-am făcut în acest an la US Open. Am ieşit pe teren încrezător în victorie, am lovit mingile de pe linia de fund foarte tare şi plat. Nu l-am lăsat (pe Nadal, n.r.) să se acomodeze, nu am impus un ritm anume. Am încercat să controlez meciul şi a mers bine”, a punctat sârbul.

Rafael Nadal a spus, la rândul său, că a dat tot ce a avut mai bun, dar crede că a pierdut din cauză că nu a reuşit să profite de şansele care i s-au ivit în acest joc.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …