Thursday , April 25 2024

Noul presedinte al UEFA pregateste o schimbare majora in Liga Campionilor

ceferin1

Slovenul Aleksander Ceferin, noul presedinte al UEFA, pregateste o schimbare majora in Liga Campionilor si poate infuria cluburile de top din campionatele puternice.

Proaspat numit in functie, Ceferin intentioneaza sa faca pasii necesari pentru a anula noul format din Liga Campionilor.

Incepand cu 2018, Spania, Anglia, Germania si Italia vor trimite direct cate patru echipe in grupele Ligii Campionilor. Pana in prezent, locul 4 din cele patru campionate juca play-off, insa UEFA a schimbat regulile in urma cu cateva saptamani.

Acum, Ceferin spune ca doreste sa schimbe din nou aceasta regula pentru ca echipele din campionatele de top sa nu mai fie favorizate.

“La momentul acelei schimbari nu am fost informati corespunzator. Trebuie sa ne asezam si sa discutam din nou despre asta. Trebuie sa le aratam cluburilor ca noi suntem forul care decide si sa avem un dialog. Sunt convins ca vom gasi o rezolvare”, a spus Ceferin, citat de The Guardian.

Decizia din urma cu cateva saptamani a forului continental a starnit furia Asociatiei Europene a Ligilor Profesioniste, ce reuneste 24 de campionate de pe “Batranul Continent”.

“Aceasta decizie va avea un impact negativ asupra campionatelor interne din cele 24 de ligi nationale si va mari prapastia sportiva si financiara dintre marile cluburi din Europa si ceilalti”, se arata intr-un comunicat al forului, de saptamana trecuta.

Pentru a trimite direct in grupele Ligii Campionilor echipele de pe locul 4 din tarile respective, UEFA a obligat reprezentantele tarilor clasate de la locul 11 in jos in clasamentul coeficientilor sa joace preliminarii.

Mai mult, UEFA a hotarat sa modifice modul in care va imparti bonusurile financiare, iar cluburile importante vor incasa mai multi.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …