Thursday , April 18 2024

Noul consilier suedez al Simonei Halep, carte de vizita impresionanta. “Vinovat” de revenirea Sharapovei in varful ierarhiei

sharapova-hogstedt

Simona Halep a anunțat luni, printr-un comunicat al managerului său, Virginia Ruzici, că a stabilit echipa tehnică alături de care va lucra în sezonul 2015 . A treia jucătoare a lumii se va pregăti cu antrenorul Victor Ioniță, alegând însă și un antrenor consultant pentru turneele din luna ianuarie.

Acesta este Thomas Hogstedt, un fost jucător de tenis suedez care are 50 de ani și ca tehnician s-a remarcat în cele aproape trei sezoane în care a pregătit-o pe rusoaica Maria Sharapova. Cu el antrenor, Sharapova a cucerit primul ei titlu la Roland Garros, în 2012.

Hogstedt este omul care a ajutat-o pe Maria să revină pe locul unu mondial după operația de la umăr, de la jumătatea anului 2010. În momentul în care suedezul s-a alăturat echipei rusoaicei, aceasta ocupa locul 18 în lume.

În 2011, primul an cu Hogstedt antrenor plin, Sharapova a jucat semifinale la Paris, finală la Wimbledon și a cucerit două titluri WTA. În 2012, a cucerit titlul la Roland Garros, medalia de argint la Jocurile Olimpice, a jucat finala la Australian Open și semifinală la US Open, revenind și pe locul 1 WTA. În 2013 Sharapova a reununțat la serviciile antrenorului suedez, care nu mai putea călători alături de ea la turnee, din motive personale.

Hogstedt, care a mai pregătit-o pe Caroline Wozniacki, dar și pe Na Li, va fi antrenor consultant al Simonei la turneele de la Shenzen, Sydney și la Australian Open.

digisport.ro

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …