Thursday , April 18 2024

Nicu Berariu, un boxer cu manusi de argint

N pugilistul sucevean a cucerit, vineri sear\, medalia de argint `n cadrul Campionatelor Na]ionale de Box de la Bac\u n `n finala categoriei 91 de kilograme, Berariu a fost `nvins la puncte de campionul na]ional en-titre, b\c\uanul Constantin Bejenaru n “finala a fost una spectaculoas\ [i chiar dac\ unii credeau c\ va pierde meciul `nainte de limit\, Berariu a luptat p=n\ `n ultima clip\”, a spus antrenorul sec]iei de box de la CSM Suceava, Doru Iftime

Nicolae Berariu a cucerit vineri sear\, medalia de argint `n cadrul Campionatelor Na]ionale de Box care s-au desf\[urat pe parcursul s\pt\m=nii trecute `n Sala Sporturilor din Bac\u.

Pugilistul sucevean [i-a `nceput drumul spre titlul de vicecampion na]ional al categoriei 91 de kilograme `n cursul zilei de mar]i, c=nd l-a `nvins la puncte, de o manier\ categoric\, pe clujeanul Mihnea Constantinescu, `ntr-un meci cont=nd pentru sferturile de final\ ale competi]iei. Calificat `ntre careul de a[i ai categoriei, Nicolae Berariu a revenit `n ring dou\ zile mai t=rziu, c=nd [i-a `ncruci[at m\nu[ile cu Adrian Popu]a de la CSM Zal\u, gongul final d=ndu-i c=[tig de cauz\ pugilistului preg\tit de Doru Iftime, declarat de arbitrii `nving\tor la puncte. ~n finala de vineri, Berariu a dat `ns\ peste reprezentantul gazdelor [i totodat\ campionul na]ional en-titre al categoriei, b\c\uanul Constantin Bejenaru, o adevarat\ bestia nera pentru boxerul legitimat la CSM Florconstruct Suceava de-a lungul competi]ilor disputate `n ultimii opt ani.

De[i a luptat de la egal la egal cu adversarul s\u pe parcursul celor trei reprize, Berariu a pierdut `n cele din urm\ confruntarea la puncte, fiind nevoit s\ se mul]umeasc\ astfel cu medalia de argint. “Finala a fost una spectaculoasa [i chiar dac\ unii credeau c\ va pierde meciul `nainte de limit\, Berariu a luptat p=n\ `n ultima clip\. De altfel, `n ultimii opt ani de c=nd se `nt=lne[te `n ring cu Bejenaru, Nicu a pierdut `n fa]a lui doar la puncte, aspect remarcat [i de reprezentan]ii federa]iei prezen]i la Bac\u”, a declarat Doru Iftime.

Antrenorul sec]iei de box din cadrul CSM Suceava a subliniat c\ Nicu Berariu nu se poate compara deocamdat\ cu adversarul s\u din recenta finala, cel pu]in din punct de vedere al condi]iilor de preg\tire. ”Berariu s-a antrenat `n ultima lun\ at=t cat I-a permis timpul liber, in timp ce adversarul s\u se ocup\ numai de box, venind la Na]ionale dup\ un stagiu de preg\tire `n China. Personal, sunt foarte mul]umit de faptul c\ am reu[it s\ cucerim aceast\ medalie de argint la o categorie grea, cum este cea de 91 de kilograme. Alte cluburi s-au `ntors acas\ f\r\ nici o medalie. Pe aceast\ cale vreau s\ mul]umesc conducerii prim\riei [i Consiliului Local, precum [i directorului CSM Suceava, Valeric\ Gherasim, far\ sprijinor c\rora nu ne-am putea desf\[ura activitatea”, a spus antrenorul Doru Iftime.

De altfel, `n ciuda celor trei meciuri disputate [i a serilor de pumni primite `n ring, Nicu Berariu s-a ales la finalul competi]iei doar cu o medalie [i o diplom\ din partea Federa]iei Rom=ne de Box, pentru performan]a ob]inut\ la Bac\u, boxerul sucevean urm=nd s\ fie recompensat de clubul CSM Suceava.

Doru Iftime s-a referit [i la evolu]ia celuilalt pugilist de la CSM Florconstruct Suceava care a urcat `n ring la edi]ia din acest an a Campionatelor Na]ionale, Andrei Bejenaru, `nvins la puncte, `n sferturile de final\ ale categoriei 56 de kilograme de Ionu] B\lu]\ de la CS N\vodari. “Andrei s-a prezentat foarte bine din punct de vedere fizic, dar la categoriile mai mici de greutate este nevoie de mult\ tehnic\ [i vitez\, capitole la care adversarul s\u a fost mai bun”, a recunoscut Doru Iftime.

La edi]ia din acest an a Campionatelor Na]ionale de Seniori de la Bac\u au participat aproximativ 90 de boxeri, `mp\r]I]i pe 11 categorii de greutate.

Pugili[tii suceveni vor reveni oficial `n ring spre sf=r[itul lunii octombrie, c=nd este programat\ finala Campionatului Na]ional de Cade]i. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …