Friday , March 29 2024

Nicolae Manolescu despre Adrian Mutu: Partea de sus nu e la nivelul părţii de jos

Criticul literar Nicolae Manolescu afirmă, într-un interviu pentru Pro Sport, că fotbalistul Adrian Mutu este “un jucător extraordinar”, dar inconştient şi iresponsabil, care “nu s-a dezvoltat suficient, adică partea de sus nu e la nivelul părţii de jos”, însă trebuie chemat la naţională.

El afirmă că Mutu este jucătorul pe care-l înţelege cel mai puţin.

“La talentul lui şi la şansa de a juca la mari echipe să facă prostiile pe care le-a făcut, el ştiind că toată lumea e cu ochii pe el, că doar o mai păţise o dată”, spune Manolescu pentru Pro Sport, calificând drept “inconştienţă” şi “iresponsabilitate” atitudinea fotbalistului.

“Nu s-a dezvoltat suficient, adică partea de sus nu e la nivelul părţii de jos”, a comentat criticul.

În opinia sa, în mod evident, Adrian Mutu trebuie chemat la naţională, pentru că “ar fi păcat ca un jucător atât de talentat să fie scos din fotbal la nici 30 de ani”.

“Mai poate să joace ani buni, dar să se maturizeze şi el. Hagi s-a maturizat când a plecat în străinătate. În ţară, Hagi juca numai pentru el. La Real Madrid, la Barcelona a învăţat să dea pase, să joace pentru echipă. Ceea ce ar fi trebuit să facă şi Traore, de la CFR Cluj, în meciul de la Roma. Vezi, nici Dumnezeu nu dă chiar tot”, afirmă Nicolae Manolescu.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …