Tuesday , April 23 2024

Nicolae Dica este noul antrenor al FCSB

nicolae dica

Patronul FCSB, Gigi Becali, a anunțat în cursul zilei de azi că echipa s-a despărțit de tehnicianul Laurențiu Reghecampf și că din următorul sezon pe banca echipei va lua loc Nicolae Dică.

”Dică este noul antrenor. Reghecampf va veni azi, e doar de la revedere, nu cer bani pe el, deci nu vine să reziliem contractul sau ceva de genul, doar să ne luam la revedere”, a declarat Gigi Becali, la palatul din Aleea Alexandru. Ulterior, la locaţie au sosit Valeriu Argăseală şi Laurenţiu Reghecampf.

Dică a mai activat în calitate de antrenor secund la formația roș-albastră sub comanda lui Mirel Radoi din urmă cu doi ani. În ultima perioadă, Becali a purtat mai multe discuții cu fostul fotbalist și spune că a fost impresionat de el. Nicolae Dică are licență de antrenor clasa A și poate sta pe banca echipei. ”Mi-a plăcut de el, gândirea lui despre fotbal în emisiunile de la Digi”, a mai spus patronul roș-albaștrilor.

De asemenea, Dică este recomandat de trecutul său la echipa lui Becali şi de faptul că mereu a fost printre cei care a luat partea FCSB în conflictul cu CSA Steaua. La acest lucru se adaugă şi faptul că tehnicianul de 37 de ani nu ar cere un salariu foarte mare, un argument important în favoarea sa. Dică i-ar fi fost propus lui Becali chiar de Mihai Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei având în continuare o relaţie foarte bună cu fostul “decar” din Ghencea. “Mai vorbesc cu Mihai Stoica, pentru că are experienţă în fotbal şi îi mai cer sfaturi”, a recunoscut piteşteanul.

Nicolae Dică a fost secund la Steaua, între 2014 și 2015, în perioada în care echipa a fost pregătită de Costel Gâlcă și de Mirel Rădoi.

Reghecampf și-a strâns deja toate lucrurile de la baza de pregătire a echipei din Berceni. Ultimul meci al lui Reghecampf pe banca roș-albaștrilor a fost înfrângerea cu Dinamo, scor 1-2, când a fost eliminat în minutele de prelungiri și a primit două etape de suspendare. Reghe nu va pleca de la FCSB cu tot staff-ul, cum s-a întâmplat la precedenta despărțire. La echipă vor rămâne Marian Lupu, preparatorul fizic, Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul echipei, și Horea Codorean.

FCSB a terminat campionatul la egalitate de puncte cu Viitorul. Echipa lui Hagi a câștigat însă titlul având avantajul rezultatelor directe în meciurile din play-off. Roș-albaștrii contestă acest lucru și vor merge la TAS, susținând că ar fi trebuit să se ia în considerare meciurile directe din tot sezonul, caz în care ar fi avut câștig de cauză.

Laurențiu Reghecampf a preluat-o pe FCSB în decembrie 2015, fiind la cel de-al doilea mandat pe banca echipei finanțate de Becali. Primul mandat al lui Reghe a fost între 2012 și 2014, perioadă în care a cucerit două titluri de campion al României și o Supercupă, iar în actualul mandat a cucerit Cupa Ligii.

Destinația cea mai probabilă a lui Reghecampf este Al Wahda. Cel mai probabil, echipa din Emiratele Arabe Unite amână anunțul pentru că mai are de jucat un meci cu trofeul pe masă: finala Cupei Președintelui, pe care o dispută pe 19 mai, împotriva echipei pregătite de Dan Petrescu, Al Nasr.

digisport.ro

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …