Friday , March 29 2024

Nick Kyrgios a câștigat turneul de la Washington la simplu și la dublu

După ce a jucat finala la Wimbledon, Nick Kyrgios a cucerit pentru a doua oară în carieră turneul ATP 500 de la Washington, duminică, învingându-l în finală pe japonezul Yoshihito Nishioka (96 ATP).

Australianul s-a impus cu 6-4, 6-3 într-o oră și 23 de minute de joc.

Kyrgios, numărul 63 mondial, a obţinut acest trofeu la trei ani de la precedentul şi la o lună după ce a jucat finala turneului de la Wimbledon.

„Este un sentiment incredibil, o mare emoţie pentru mine să câştig un nou titlu aici”, a declarat Nick Kyrgios.

Pentru Kyrgios acesta a fost al şaptelea titlu ATP din carieră, precedentele fiind obţinute la Marsilia, Atlanta, Tokyo (toate în 2016), Brisbane (2017), Acapulco (2019) şi Washington (2019), în finala căruia îl învingea pe rusul Daniil Medvedev, actualul lider mondial.

Kyrgios a reuşit dubla la Washington, după ce s-a impus şi în finala de dublu, alături de americanul Jack Sock, în dauna cuplului croato-american Ivan Dodig/Austin Krajicek, cu 7-5, 6-4, conform Agerpres.

Cunoscut în circuit pentru personalitatea sa turbulentă pe teren, cu izbucniri de nervozitate care l-au făcut să piardă meciuri importante în carieră, Kyrgios pare că s-a „cumințit” și trece în prezent printr-o perioadă liniștită, el susținând că acest lucru se datorează în mare parte oamenilor care se află alături de el: iubita lui, antrenorul și agentul.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …