Thursday , March 28 2024

Neamţul Christoph Daum, noul selecţioner al României. Decizia FRF, atacată

daum1

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi seara, numele noului selecţioner al României. Christoph Daum, propunerea Administrației FRF pentru postul de selecționer al României. Florin Prunea, membru în Comitetul Executiv al FRF din partea LPF, a declarat că decizia FRF va fi atacată.

Declaraţii Daum: Vă mulţumesc pentru cuvintele de introducere, pot să vă transmit şi salutul meu. Mă bucur în mod deosebit şi sunt extrem de motivat în colaborea mea cu FRF. Este o onoarea şi o responsabilitare să dau ce am mai bun pentru România. Munca în fotbal este mai frumoasă când este încoronată de succes. Pentru calificare din CM 2018 trebuie să fim pe teren şi nu în afara lui. Avem nevoie de respect şi disciplină. Împreună pornim de la capăt.

“Nu am fost prezent la Comitetul Executiv. Este o forma de protest a Ligii Profesioniste si a noastra. Se speculeaza ca as avea ceva cu Daum. Eu am antrenor strain la echipa de club, Nicolo Napoli, nici pe departe nu pot fi acuzat ca nu doresc selectioner strain. Dar cand LPF cere FRF doua documente importante, care nu sunt trecute pe ordinea de zi, eu consider ca LPF a avut o pozitie normala, statutara si vom ataca hotararea Comitetului Executiv de azi”, a spus Prunea pentru Dolce Sport.

Patru dintre oamenii din Comitetul Executiv al FRF, Valeriu Argăseală, Gino Iorgulescu, Florin Prunea și Emilian Hulubei, nu se vor prezenta la ședința de La Liga Profesionistă de Fotbal. Cu toții sunt împotriva numirii lui Christoph Daum pe banca naționalei României!

Adunând aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga, Christoph Daum a reușit să câștige titlul în Germania cu Stuttgart și să termine de șase ori pe podium, cu Leverkusen și Koln, echipă cu care a reușit și o promovare în primul eșalon german. Totodată, are experiența zecilor de partide în cupele europene, reușind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln și parcursuri în Liga Campionilor cu Leverkusen sau Fenerbahce, potrivit frf.ro.

Propunerea Administrației FRF a fost salutată deja de personalități de prim rang ale fotbalului german și internațional. Selecționerul german Joachim Low, campion mondial en titre, care dispută chiar astăzi semifinala Euro 2016, a reacționat:

„Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale și fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleași echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experiența sa din Turcia și de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile și recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecționerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum și o decizie bună pentru fotbalul românesc”.

Dublu câștigător al Ligii Campionilor și de șapte ori campion al Germaniei cu Borussia Dortmund și Bayern Munchen, reputatul antrenor Ottmar Hitzfeld salută, de asemenea, propunerea lui Christoph Daum:

“Christoph Daum este un antrenor conștiincios, cu o experiență cuprinzătoare și cu idei inovatoare. Posedă competențe profesionale deosebite și abilități remarcabile de lider. Va dezvolta echipa națională a României și o va conduce la succes în viitor.”

Christoph Daum îi va lua locul lui Anghel Iordănescu, cel care i-a condus pe tricolori la turneul final din Franţa, acolo unde România a fost eliminată încă din grupe, după 1-2 cu Franţa, 1-1 cu Elveţia şi 0-1 cu Albania.

Christoph Daum a câștigat titlul în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992 şi Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, titlul cu Beşiktaş, în Turcia, în 1995, Supercupa Turciei, cu aceeași echipă, dar în 1994, două titluri consecutive cu Fenerbahce 2004, 2005, precum și eventul cu Austria Viena în 2003.

Digi Sport scrie că Daum va încasa 500.000 de euro în fiecare dintre cei doi ani pe care îi va petrece la conducerea tricolorilor.

Jurnaliştii de la Bild susțin că șefii FRF i-au propus lui Daum, pe lângă contractul valabil doi ani de zile și suma de 1,1 milioane de euro pe an.

Anghel Iordănescu a fost unul dintre cel mai prost plătiți selecționeri din istoria naționalei, cu 120.000 de euro pe an.

Fostul președinte al celor de la Bayern Munchen, Uli Hoeness, a dezvăluit în mass-media vremii că ”Daum este consumator de droguri!”. A fost doar începutul tăvălugului, pentru că nu a mai durat mult până au apărut și alte informații legate de Daum, consumul de droguri și orgii cu prostituate. Daum a negat inițial, dar a recunoscut totul un an mai târziu, după ce a fost pus în fața unor probe clare, scrie Digisport.ro. .

 

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …