Thursday , April 25 2024

Naţionala României, prima cădere, după nouă luni, in clasamentul FIFA

nationala romania

Naţionala de fotbal a României a căzut un loc, de pe 15 pe 16, în clasamentul FIFA pe luna februarie, dat joi publicităţii.

Naţionala României a suferit prima coborâre în clasamentul FIFA, după luna mai 2014, tricolorii ajungând pe locul 16 în ierarhia lunii februarie, o poziţie mai jos decât cea pe care au încheiat anul 2014 şi faţă de primul clasament dat publicităţii anul acesta.

Vestea bună este ierahia din decembrie 2014 este cea în baza căreia se va face repartizarea echipelor în urnele valorice, pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare de calificare la CM 2018 (25 iulie, St. Petersburg).

În clasamentul pe luna februarie România a fost întrecută de Costa Rica, naţională care atinge astfel cea mai înaltă poziţie din istorie, ajungând pe 13, două locuri mai sus faţă de locul ocupat după CM 2014, unde a jucat în sferturile de finală. Pe locul 14 staţionează Chile, iar înaintea României, pe locul 15, se află Anglia, care a coborât două locuri faţă de luna ianuarie.

În partea sa superioară ierarhia a rămas neschimbată, cu Germania pe post de lider, urmată de Argentina, Columbia, Belgia, Olanda, Brazilia şi Portugalia.

Dintre adversarii tricolorilor în preliminariile Euro 2016, Grecia este cel mai bine poziţionată, pe locul 24, în timp ce Ungaria se află pe locul 48, iar Irlanda de Nord pe 51.

 

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …