Friday , April 19 2024

Nationala Romaniei a invins Elvetia la Lucerna, cu 0-1, in meci amical

Unicul gol al partidei a fost inscris de Grozav

Echipa naţională a României a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Elveţiei, într-un meci amical disputat la Lucerna, în faţa a aproximativ 12.000 de spectatori.

Victoria usturătoare administrată recent de Elveţia Germaniei nu i-a impresionat pe puştii lui Piţurcă. România a învins cu 1-0 în această seară naţionala Elveţiei antrenată de Ottmar Hitzfeld, într-un meci amical desfăşurat la Lucerna. Trupa lui Victor Piţurcă a început curajos meciul presând în terenul elveţian şi având câteva ocazii prin Grozav sau Daniel Niculae. Meciul a fost întrerupt pentru câteva clipe de un suporter al Craiovei care a intrat pe teren.

Şi elveţienii au ratat de puţin de câteva ori poarta lui Lobonţ, dar prima repriză s-a terminat la egalitate. Aflat la debut la naţională, puştiul Universităţii Cluj, Gheorghe Grozav, a deschis scorul pentru tricolori în minutul 56 cu o lovitură plasată de cap după o centrare a lui Torje. 1-0 pentru România, scor final, iar pentru tricolori urmează amicalul cu Austria, în timp ce elveţienii merg la Euro 2012.

Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Senderos, Djourou, Ziegler (Morganella ’85) – Inler, Xhaka (Wiss ’76) – Barnetta, Mehmedi (Winter ’64), Stocker (Emeghara ’64) – Derdiyok. Selecţioner: Ottmar Hitzfeld.

România: Lobonţ – Papp, Chiricheş, Găman (Goian ’85), Raţ – Bourceanu (N. Grigore ’55), Florescu (C. Lazăr ’55) – Torje (Maxim ’82), Grozav (Chipciu ’65), Tănase – D. Niculae (Alexe ’52). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Partida a fost arbitrată de norvegianul Svein Odvar Moen, ajutat de asistenţii Dag Roger Nebben şi Magnus Lundberg. Arbitru de rezervă a fost elveţianul Beat Hidber.

“O victorie dădătoare de speranţe, o victorie importantă. Utilă pentru moralul acestor jucători. Îmi dă încredere pentru preliminarii. Am avut momente bune şi pe faza defensivă, dar şi pe cea ofensivă. E adevărat că avem în continuare nevoie de jucători cu valoare care dacă erau astăzi, rezultatul putea fi mult mai mare.

Grozav nu e descoperirea mea, eu doar l-am adus la echipa naţională. A arătat că este tipul de jucător pe care eu îl caut prin atitudinea şi modul în care a intrat în joc deoarece nu este uşor să joci la primul tău joc la naţională împotriva Elveţiei şi să marchezi. Lobonţ a apărat excelent. Venirea lui la naţională este un câştig pentru ceilalţi pentru că îl pot urmări.

La Torje s-a văzut la început că nu joacă la echipa de club, dar apoi şi-a revenit, a reuşit să şi dea centrarea de gol. Sunt mulţumit de el. Am vrut să-i văd la lucru pe Găman şi pe Chiricheş. Eu ştiu ce poate fiecare dintre ei. Am vrut să-i urmăresc împreună, pentru că Goian se poate accidenta şi ar trebui să ma bazez pe alt cuplu de fundaşi centrali.”, a declarat Victor Piţurcă. România va mai disputa un meci amical, marţi, 5 iunie, de la ora 21.30, la Innsbruck, cu selecţionata Austriei.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …